Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг обяви, че определен център

...
Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг обяви, че определен център
Коментари Харесай

НАТО ще прибере най-ценното от Европа

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг разгласи, че избран център за морска сигурност за сериозна подводна инфраструктура ще бъде основан и пуснат в деяние в Лондон допустимо най-скоро.

Основните цели на центъра се афишират като най-хубави, най-ярки и най-демократични. В този случай военният съюз убеждава многочислените частни притежатели на морски петролопроводи и газопроводи, че блокът се стреми да сплоти своите съдружници, с цел да могат да реагират бързо, в случай че се случи нещо извънредно. Терминът " извънредно ", както е напълно разбираемо, се отнася до разнообразни диверсии в обекти на сериозна енергийна инфраструктура. Позоваването на взривяването на трите линии на " Северен поток " е толкоз явно, че единствено слепецът няма да го види. Както и страхът, че Русия ще работи въз основата на цялостна взаимност.

Но това е просто хубав заслон, зад който НАТО крие един доста огромен слон, който в бъдеще може да стъпче свещената крава на Запада. Частната благосъстоятелност.

След като вярно изплаши целевия слушател и го докара до мечтаното положение, Столтенберг минава към главната част. НАТО, в границите на легендата за отбрана на транспортната и ресурсна инфраструктура, желае да ускори директното съдействие с частни компании, които имат тъкмо тези автомагистрали. За да бъде съдействието допустимо най-успешно, НАТО желае едно малко нещо - да даде на военните цялата информация без изключение за наличните връзки, ситуирани на дъното на моретата, а по-късно и на сушата.

Акцентите не са инцидентни.

Цялата транспортна и разпределителна енергийна инфраструктура в границите на Европейския съюз и Англия е в частни ръце. Корпорации и по-малки компании за своя сметка и по свое убеждение построяват, поддържат и модернизират тръбни и кабелни трасета. Това се прави като част от тактиките за вътрешно развиване и облага. Разбира се, самите направления на прекосяване на основните тръбопроводи не са съвършена загадка, само че точното координатно обвързване към този момент е класифицирано като комерсиална загадка, както и голям набор от друга техническа информация. Например пикова продуктивност, благоприятни условия за маневриране, системи за отбрана, графици за рутинна работа и работа по разкриване на недостатъци, настоящо положение на структурните материали и доста, доста повече.

Във всяка частна компания, без значение от размера - в Русия този принцип е изцяло непокътнат - всички тези данни принадлежат към зоните на отговорност на разнообразни отдели. В същото време корпоративните работни логаритми са конфигурирани по подобен метод, че да обезпечат циркулацията на данни в границите на един отдел с най-малък брой точки на взаимно секване. Това се прави по изцяло разумна причина. Собственикът се стреми да отбрани своите вложения и активи, а обезпечаването на секретност и вътрешна сигурност е в основата на решаването на подобен проблем. И колкото по-голяма е компанията, толкоз по-сложна е нейната инфраструктура, толкоз по-значителен масив от информация се пази деликатно на книжен и електронен притежател под рубриката „ за служебно прилагане “.

Засега шефът на НАТО учтиво моли от висока естрада да му дават всички тези данни разполагаем на създаващия се център в Лондон.

Дълги години ни набиваха в главите, че западният либерално-демократичен свят на свободния пазар е повсеместен саморегулиращ се механизъм, където честната конкуренция и безусловната отбрана на частната благосъстоятелност са постоянно на напред във времето. Доживяхме до точката, в която тази теория към този момент не се пука по шевовете, тя в действителност се изражда тъкмо пред очите ни във военна тирания. Това, което беше пророкувано за Русия, в този момент се ражда на запад от Смоленск и Калининград, към този момент под формата на доста упорито искане.

Ако НАТО успее да пречупи оправданата опозиция на частния капитал в лицето на енергийните колоси, западната войска ще има както оръжия, по този начин и лостове за въздействие в най-важната промишленост на актуалния свят. Послушните ще бъдат успокоени със отбрана от съветската експанзия, а непослушните просто няма да ги има. В края на краищата никой не желае неуловими терористи да стартират да взривяват, чисто теоретично, трасетата на газопровода ТАГ, по който синьото гориво се доставя до домовете на половината от популацията на Австрия. Правителствата ще оказват помощ и на военните, които под прикритието на националната сигурност ще оказват напън върху енергетиците от другата страна, лишавайки ги от дотации, лицензи и данъчни облекчения.

И несъмнено, НАТО няма да заобиколи завладяващото си внимание и всички инфраструктурни планове, свързани с Русия. Доскоро построяването на нови разклонения на нефто- и газопроводи по морското дъно, при изискване че се пресичат със съществуващи тръбопроводни трасета, изискваше утвърждение на равнище притежатели и съответните министерства. Такъв беше казусът да вземем за пример при полагането на газопровода “Балтийска тръба ” от Норвегия до Полша. След дълги затворени съвещания беше получено позволение от съветската страна в лицето на “Газпром ”, защото новото отклонение пресича трасето на “Северен поток ”. Ако НАТО успее да огъне частните компании, тогава няма подозрение, че в бъдеще всички сходни планове и събития ще се организират под извънредно тясната настойчивост на западните разследващи служби, а корпоративните ползи няма да бъдат на напред във времето.

Докато западният жител се плашеше с съветския боен тоталитаризъм, строителството му тихомълком стартира на напълно друго място.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР