Генералният прокурор на САЩ подаде оставка, с което приключи мандатът

...
Генералният прокурор на САЩ подаде оставка, с което приключи мандатът
Коментари Харесай

Генералният прокурор на САЩ напуска поста си възмутен

Генералният прокурор на Съединени американски щати подаде оставка, с което завърши мандатът на длъжностното лице, лоялно на президента Доналд Тръмп. Вече бившният държавен глава носеше посланието на администрацията " Закон и ред ". Бар нанесе най-достоверния удар по голословните изказвания на президента, че изборите през 2020 година са осеяни с измами , оповестява БГНЕС. Очаква се заместник-секретарят Джеф Розен да бъде назначен за изпълняващ длъжността прокурор. А Ричард Донохю ще поеме поста заместител основен прокурор.
Бар неведнъж дава приоритет на политическите цели на Тръмп , като в същото време предизвиква личната визия на президента за експанзивна президентска власт. В най-известното си решение Бар показа подвеждащо обобщение на отчета на специфичния консултант Робърт Мюлер. Което всъщност оправда Тръмп в следствието на заговора за Русия и провокира мощно неодобрение от самия Мюлер. Бар беше корав в своята поддръжка за президента, който се насочи към Деня на изборите. Дори посредством разрастване на разнообразни интервенции в цялата страна за битка с насилието и трафика на опиати. Също като повтори посланието на Тръмп да не взе участие в гласуването по пощата преди президентските избори. Освен това той назначи специфичен консултант, който да продължи да проверява една от старите странности на Тръмп - че разузнаването и силите за сигурност нарушават закона, разследвайки акцията на Тръмп през 2016 година
Решението на някогашния общоприет прокурор да упрекне подправените изказвания на президента за хипотетична широкомащабна машинация при загубата му от демократа Джо Байдън съставлява финален неуспех на постоянно сполучливия опит на Тръмп да трансформира праводъсдната институция в мощно политическо и персонално оръжие.  След изборите през 2020 година правният екип на Тръмп заведе десетки цивилен каузи във федерални и щатски съдилища в цялата страна. Това, в опит да покаже, че Байдън не завоюва почтено на изборите. Бар сподели пред „ Асошиейтед прес “ в изявление от 1 декември, че Министерството на правораздаването не е намерило такива доказателства. " Към днешна дата не сме виждали измами в мащаб, който да е довел до друг резултат на изборите ", сподели той.
Президентът беше отчаян от мненията на своя прокурор и имаше продължителна „ противоречива “ среща в Белия дом в деня на публикуването на изявлението, съгласно човек, осведомен със срещата. В началото на декември Бар обмисляше да напусне поста си преди 20 януари, денят, в който Тръмп ще напусне поста президент, заяви източник с знания по въпроса пред Cи Ен Ен дни, откакто отхвърли изказванията на президента за машинация с гласоподаватели. Източникът съобщи, че Бар не е удовлетворен от Тръмп и че служителят " не е човек, който приема тормоз и обръща другата буза " .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР