Генералният мениджър на националния отбор по плуване Кристиян Минковски даде

...
Генералният мениджър на националния отбор по плуване Кристиян Минковски даде
Коментари Харесай

Кристиян Минковски пред БНТ: Нашите състезатели могат страшно много, но трябва да бъдат по-уверени в себе си

Генералният управител на националния тим по плуване Кристиян Минковски даде изявление пред Българска национална телевизия, в което изрази задоволството си от представянето на родните състезатели в предпоследния ден от европейското състезание в дребен басейн в Отопени, Румъния.

В събота Диана Петкова се класира за своя втори край на шампионата след 8-ото си място в полуфиналите на 50 метра бруст, а също така плуванията през днешния ден ни донесоха и четири нови национални върха в обособените дисциплини. Минковски обаче е убеден, че българите могат да бъдат даже още по-добри, в случай че са уверени в себе си.

" Оценката ми е отлична. Само през днешния ден състезателите ни усъвършенстваха четири национални върха. Имаме и край на Диана. Наистина страхотни плувания, само че на първо място желая да благодаря на българската аудитория. Има повече от 50 индивида, които са пристигнали от България. Това е доста благо и в действителност им благодаря ", показа основният управител на плувните ни национали.

" С всеки минал старт нашите състезатели натрупат опит и получават самочувствие. Това е видно и от техните плувания. Те могат ужасно доста, само че би трябвало да бъдат по-уверени в себе си. Всички са стимулирани към днешна дата, само че просто има потребност от време, с цел да надградят това, което могат и демонстрират в този момент ", продължи той.

Селекционерът на националния ни тим показа пред нашата камера и упованията си за представянето на страната ни по време на международното състезание на огромен басейн през февруари следващата година в Доха, като си пожела само всички родни плувци да бъдат здрави, защото имат капацитет да изкарат още един олимпийски цикъл.

" За Доха упованията ми са за покриване на квоти. Ще имаме един извънредно пай цикъл, в който би трябвало бързо да преминем от спортен в подготвителен режим. Ние обаче имаме опит с това с помощта на хаоса към пандемията и мисля, че ще се оправим. До Олимпийските игри в Париж 2024 не остава доста време, само че всички от този тим имат капацитет да създадат още един олимпийски цикъл, тъй че всеки от тях има толкоз време, колкото е решил да посвети на плуването ", разяснява Кристиян Минковски.

" Част от останалите състезатели бяха на държавното състезание в Бургас и съм удовлетворен от това, което демонстрираха. Любомир Епитропов е плувал оня ден 200 м бруст доста добре за настоящия стадий на подготовка. Тонислав Събев ще пристигна на лагера в Бургас януари месец. Моля се само всички да са здрави ", приключи той.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР