Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус каза

...
Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус каза
Коментари Харесай

СЗО още чака разрешение за посещение на експерти в Китай

Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус сподели през днешния ден, че е отчаян, че китайските управляващи не са приключили работата по даването на позволения за идването в Китай на екип от специалисти, който да изследва произхода на, съобщи Асошиейтед прес. Гебрейесус съобщи, че членовете на интернационалния теоретичен екип са почнали през последните 24 часа да отпътуват от своите страни за Китай според договореност сред СЗО и китайското държавно управление.
" Днес научихме, че китайските управляващи още не са приключили работата по нужните позволения за идването на екипа в Китай ", сподели той на конференция в Женева, представен от. " Много съм отчаян от тази вест, в случай че двама членове към този момент са почнали своите пътувания, а други не са могли да пътуват в последния миг, само че са открили връзка с висши китайски чиновници ", съобщи Гебрейесус.
 СЗО: Втората доза от ваксинатата на Pfizer може да се забави СЗО: Втората доза от ваксинатата на Pfizer може да се забави
Консултативната група на СЗО за имунизациите съобщи през днешния ден, че втората доза ваксина Pfizer/BioNTech против Covid-19 може, при изключителни обс...
Няма данни разновидността на ковид, открита в Южна Африка, да е по-силно заразна от варианта, който бързо се популяризира във Англия, сподели техническият началник за COVID-19 в СЗО Мария ван Керхов, представена от Ройтерс. СЗО предложи да се одобряват две дози от имунизацията на фирмите " Пфайзер " и " Бионтех " за интервал от 21-28 дни. " Обсъждахме и направихме следната рекомендация: две дози от тази ваксина в границите на 21-28 дни ", сподели ръководителят на Стратегическата консултативна група на специалистите по имунизация на СЗО Алехандро Кравиото. Той съобщи, че експертната група не предлага имунизация на пътуващи хора, в случай че те не са в доста високорискова категория.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР