Генералният директор на Руския съвет по международни въпроси Андрей Кортунов

...
Генералният директор на Руския съвет по международни въпроси Андрей Кортунов
Коментари Харесай

Андрей Кортунов, съветник на Кремъл: Шокиран съм от нападението срещу Украйна

Генералният шеф на Руския съвет по интернационалните въпроси Андрей Кортунов призна, че е шокиран от решението на президента Владимир Путин да нахлуе в Украйна, представен от “Скай нюз”.

Той съобщи, че постоянно е мислил, че военна интервенция е неприемлива. По тази причина смята, че страната му би трябвало да предприеме стъпки за привършване на тази война допустимо най-скоро. Кортунов акцентира още, че главен приоритет би трябвало да бъде постигането на помирение.

“Не разбирам логиката в дейностите на Путин.”, разяснява още ген. шеф на Русия по интернационалните въпроси.

“Трудно ми е да вникна в мислите му (на Путин – бел.ред.), какво в действителност е мислил, когато е взел това решение.”, отбелязва още Кортунов.

В момента съветският президент е лимитирал групата от съветници единствено до така наречен “силовики”, или твърдолинейни генерали и разузнавачи, до момента в който хора като Кортунов, които проповядват по-голяма интеграция с останалия свят, са били изолирани.

Кортунов призна, че е подтиснат. “Мисля, че доста хора в Кремъл също са потиснати, тъй като цената е доста висока, тъй като умират хора и това е нещо, което в никакъв случай няма да забравим.”, акцентира той.

“Скай нюз” напомня, че в предишното Андрей Кортунов нееднократно е защитавал дейностите на Кремъл до нахлуването в Украйна.

Някои от най-младите членове на съветския хайлайф също се оповестиха против нахлуването на Владимир Путин в Украйна. Децата на съветски олигарси и висши чиновници също осъждат военното нахлуване в Украйна, предава “Индипендънт”.

Елисавета Пескова, 24-годишната щерка на представителя на Кремъл Дмитрий Песков, разгласява черен квадрат в Instagram Stories с надпис “Не на войната!”. Instagram Stories нормално могат да бъдат видени единствено в границите на 24 часа преди да бъдат изтрити автоматизирано. Елисавета обаче е изтрила изображението по-малко от час след публикуването му без да уточни повода. Пескова е вицепрезидент на Фондацията за развиване на руско-френските исторически начинания. В петък татко й отбрани арестите на хилядите стачкуващи, които стачкуваха в Русия против нашествието, като сподели, че сходни манифестации “не са позволени от закона”.

София Абрамович, щерка на някогашния притежател на ФК “Челси” Роман Абрамович, показа обява в обществените мрежи, в която се споделя, че дейностите на Путин не са подкрепени от болшинството руснаци. 26-годишната София написа: “Най-голямата и сполучлива неистина на пропагандата на Кремъл е, че множеството руснаци са с Путин”.

Мария Юмашева, внучка на предшественика на Путин Борис Елцин и щерка на неговия консултант Валентин Юмашев, написа в Туитър: “Не на войната”. 19-годишната Мария участва на антивоенен митинг в Лондон в символ на взаимност с украинците, съгласно видео, оповестено на профила й в Instagram. Юмашева качи и изображение на украинско знаме.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР