Генералният директор на окупираната от Русия украинска атомна електроцентрала в

...
Генералният директор на окупираната от Русия украинска атомна електроцентрала в
Коментари Харесай

Енергоатом: Руски патрул е задържал генералния директор на Запорожката АЕЦ

Генералният шеф на окупираната от Русия украинска атомна електроцентрала в Запорожие е бил арестуван от съветски патрул, заяви през днешния ден " Енергоатом " - украинската държавна организация, която дава отговор за централата, съобщи Ройтерс.

Игор Мурашов е бил арестуван на път от най-голямата в Европа атомната електроцентрала към град Енергодар към 16:00 ч. локално време през вчерашния ден, се споделя в изказване на компанията.

" Той беше изведен от колата и със завързани очи беше откаран в незнайна посока ", се споделя в известието, представено от Българска телеграфна агенция.

Украинската полиция: Броят на жертвите на удара край град Запорожие доближи 30, 88 души са ранени

Ударът по колона от цивилни коли на границата сред следените от Украйна и Русия зони в Запорожка област е довел до гибелта на минимум 30 убити и 88 ранени, съгласно нов отчет, оповестен от украинската полиция, заяви Франс прес.

" 30 убити и 88 ранени при друго съветско военно закононарушение в Запорожие ", написа във Facebook шефът на украинската полиция Игор Клименко. " Сред убитите има две деца: 11-годишно момиче и 14-годишно момче ", добави той, като посочи, че е ранено и едно 3-годишно момиче.

Предишните данни, обявени по-рано през днешния ден от украинската прокуратура, бяха за минимум 25 убити и 50 ранени.

Ударът беше нанесен покрай град Запорожие, близо до контролно-пропусквателен пункт сред следените от двете страни елементи от района. Москва и Киев се упрекнаха взаимно за нападението, като и двете страни разгласиха в обществените медии фотоси на транспортни средства с взривени прозорци и безжизнени тела.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР