Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков връща наградата си от

...
Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков връща наградата си от
Коментари Харесай

Емил Кошлуков: В знак на протест! Връщам голямата награда Свети Влас като първи неин носител

Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков връща премията си от състезанието " Свети Влас " в символ на митинг против решенията на журито за призьорите на дванадесетото издание на състезанието за телевизионна публицистика.

За това заяви самият той във Facebook.

Ето какво написа Емил Кошлуков:

Сашо Марков беше първият български публицист, който отрази началото на съветската офанзива в Украйна. България разбра от Българска национална телевизия, че е почнала война. Репортажите му, в екип с Владимир Богдански и Робърт Вецов, бяха излъчени над 540 пъти от 75 европейски и международни медии.

Той не получи премия на Св. Влас.

Аделина Радева, с поддръжката на сътрудниците от новините и публицистиката, организира единствения ефирен дебат сред претендентите за президент в България. Около един милион фенове го гледаха в ефир и близо 500 000 в интернет.

Тя не получи премия също.

Загубата не е тяхна, а на журито. Жалко и срамно е това, което те показват.

И защото съм първият притежател на огромната премия на Св. Влас, желая да кажа, че я връщам. А парите, които получих с премията, 15 000 лева, ще подаря на Българска национална телевизия. И ще наградим с тях същинските публицисти.

Защото премията я получих за компетентността на моите излъчвания тогава, както и за обективност в изострена медийна обстановка, по думите на журито.
И би трябвало да съм способен и справедлив и през днешния ден.



Епицентър.БГ напомня,че Мария Цънцарова бе отличена с огромната премия за телевизионна публицистика " Свети Влас " -2022 на дванадесетото издание на годишните призове, които бяха връчени нощес в курортния град. Водещата на " Тази неделя " и " Защо, господин министър? " в бТВ получи премията си от Иван Гарелов, ръководител на сдружението " Награди за телевизионна публицистика " Свети Влас ". За притежател на огромната премия на годината Цънцарова бе определена от петчленно жури с ръководител проф. Ивайло Знеполски, съобщи Българска телеграфна агенция.

Официалната гала, която по традиция се състоя на яхтеното пристанище " Марина Диневи ", бе водена от журналиста Бойко Василев. Преди формалната гала по награждаването със ставане на крайници и едноминутно безмълвие бе почетена паметта на журналистката Нери Терзиева. Тя бе притежател на специфичната премия за телевизионна публицистика " Свети Влас " за 2016 година.

Специална премия за телевизионна публицистика получи Светлана Ганчева от Българска национална телевизия - Регионален ефирен център Варна. Наградата ѝ връчи Мариела Андонова. Ганчева бе отличена за висок професионализъм и за репортажите от началото на войната в Украйна.

Специална премия - статуетка получи и Марина Цекова от Нова телевизия за извънредните изявленията с Виталий Кличко, Гари Каспаров, Лех Валенса, Янис Варуфакис, проф. Стив Ханке, Джефри Сакс. Наградата ѝ бе връчена от проф. Георги Лозанов.

По-рано през вчерашния ден в Свети Влас се състоя полемика сред участниците в състезанието и гостуващите за събитието медийни специалисти - за ролята на българските медии в отразяването на войната в Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР