Генералният директор на БНР Андон Балтаков изпрати в сряда писмо

...
Генералният директор на БНР Андон Балтаков изпрати в сряда писмо
Коментари Харесай

Шефът на БНР пита Борисов защо реже парите на радиото, а в БНТ и БТА изсипва милиони

Генералният шеф на БНР Андон Балтаков изпрати в сряда писмо до премиера Бойко Борисов с неразбиране за какво се понижава бюджета на радиото с близо 450 000 лв., а в това време на другите две публични медии - Българска телеграфна агенция и Българска национална телевизия, се изсипват милиони.

Балтаков непосредствено пита за какво бюджетът на публичното радио е понижен, до момента в който за Българска национална телевизия се утвърждава трансфер от 20 милиона лв. за покриване на просрочени отговорности за излъчването на стратегиите ѝ и трансфер към Българската телеграфна организация от 2.750 милиона лв..

Генералният шеф на БНР предизвестява, че намаляването на средствата за финансови разноски заплашва да сложи радиото в несъответстваща за обществото позиция, защото “ще забави цифровото развиване и обновяването на техниката за излъчване”.

Андон Балтаков дефинира сходна политика по отношение на БНР като " тенденциозна и преднамерена " и прецизира, че не може да бъде обяснена с понижаване на част от държавни разноски за сметка на пандемията.

Балтов показва, че радиото е журналистическата организация с най-голямо доверие в обществото, а в изискванията на рецесия управлението на публичната медия съумява да почисти над 5.5 милиона лв. недостиг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР