Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг остро разкритикува позицията на

...
Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг остро разкритикува позицията на
Коментари Харесай

Не е вътрешен въпрос. Защо шефът на НАТО осъди позицията на Китай за смъртта на Навални

Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг остро разкритикува позицията на Китай за гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални . Това стана по време на Мюнхенската конференция по сигурността в събота.

По-рано на същото събитие външният министър на Китай Ван И дефинира гибелта на Навални като " вътрешен съветски въпрос " и отхвърли коментар по тематиката.

В петък управата на пандизите в Русия заяви, че Навални, в която излежаваше присъдата си. Ден по-късно екипът на опозиционера, само че упрекна за нея съветския президент Владимир Путин. Навални беше най-известният критик на неговия режим и водеща фигура на съветската съпротива.

" Днес имахме изказването на китайския външен министър, че гибелта на Навални е „ вътрешен съветски въпрос “. Е, това не е вътрешен съветски въпрос, тъй като всички знаем, че е в следствие от властническия режим в Москва ", сподели в този момент шефът на НАТО Йенс Столтенберг.

" Навални беше незаслужено задържан от съветския режим, брутално токсичен и всъщност беше наказан на гибел, тъй като имаше смелостта да се изправи против Путин ", добави Столтенберг.

Той обвърза реакцията на Китай за гибелта на Навални с по-широкия модел на държание на страната. Вече две години Пекин отхвърля да осъди войната на Москва против Украйна, а западни медии неведнъж са показвали данни, че Китай военно съоръжение.

" Колкото по-успешен е Путин в Украйна, толкоз по-вероятно е [китайският] президент Си [Дзинпин] да употребява мощ против Тайван ", сподели Столтенберг по адрес на китайските искания, че от Китай.

Затова и по думите на шефа на НАТО най-хубавият метод да бъде почетена паметта на Навални би била поддръжката за Украйна в защитата ѝ против продължаващата съветска инвазия.

По-рано десетки международни водачи, измежду които президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, Владимир Путин за гибелта на неговия критик Навални. Те споделиха, че е показателна за метода, по който работи режимът на Путин.

Подобни. От ГЕРБ нарекоха случилото се " ликвидиране против демокрацията ", а от ПП-ДБ го дефинираха като " политическо ликвидиране ", за което виновност носи Путин и режимът му.

  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР