Генерална репетиция за изборните манипулации на местния вот догодина или

...
Генерална репетиция за изборните манипулации на местния вот догодина или
Коментари Харесай

Изборите в Галиче: „Изключително грозна картинка” или „Виновни до доказване на противното”

Генерална подготовка за изборните операции на локалния избор следващата година или търсене на оправдания за следващата изборна загуба – ГЕРБ и Българска социалистическа партия и през днешния ден се сблъскаха в интерпретациите си на резултата от гласуването в емблематичното село Галиче, където представител на ръководещите ще седне на стола на скандалния Ценко Чоков.

„ Това, което се случи в последната седмица, прескочи всички граници”, акцентира в студиото на „ Тази сутрин” Весела Лечева от левицата. Според нея изборите в Галиче и още няколко дребни обитаеми места са се трансформирали в „ една извънредно грозна картина – и то на фона на европредседателството на България”.
ГЕРБ завоюва локалния избор в Галиче По предварителни данни претендентът на ръководеща е получил 497 гласа, а съперникът му от Българска социалистическа партия – 470
Лечева описа, че е била в Макреш, където Българска социалистическа партия безусловно се е наложило да обезпечат физическа защита на тези, които са ги подкрепили на втори тур, тъй като незабавно почнали телефонните закани против тях.
Снимка: bTV
По телефона се включи Тома Биков от ГЕРБ, който уточни, че може да се откри дали има дописване в изборните описи и дали Ценко Чоков е пропагандирал от пандиза. „ Българска социалистическа партия са чувствителни по тематиката „ Телефон в затвора” – в тяхната парламентарна група има народен представител, който е обвинен за пазаруване на гласове в Асеновград (Манол Генов – б.р.), пазаруването е станало по телефона посредством пандизчия, който излежава присъда”, съобщи той.

„ Предполагам, че ще кажат, че той е почтен до доказване на противното. Ние пък сме отговорни до доказване на противното”, разяснява Биков и запита дали Българска социалистическа партия ще желае анулиране и там, където е спечелила.
Българска социалистическа партия ще желае анулиране на вота в Галиче Според левицата в изборния ден е имало голям брой нарушавания
Според Биков корпоративният напън е „ нереално разбиране и всеки може да бъде упрекнат във всичко”. Неговото пояснение за обрата в интерес на ГЕРБ в Галиче е, че решаваща е била поддръжката от претендента на Вътрешна македонска революционна организация.

Лечева на собствен ред съобщи, че ръководителят на Общинския съвет Стефан Терзийски е предиздвикал чиновниците си да се записват в Галиче и да гласоподават там. По думите й на първи тур Българска социалистическа партия е спечелила във всички секции, с изключение на една – в ромската махала. Там водел кандидатът… на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР