Генерален директор на голяма руска корабостроителница, специализирана в строителството на

...
Генерален директор на голяма руска корабостроителница, специализирана в строителството на
Коментари Харесай

Внезапна е починал директор на голяма руска корабостроителница

Генерален шеф на огромна съветска корабостроителница, профилирана в строителството на неядрени подводници е умрял. Това оповестиха от компанията за индивида, който е бил 11 годишна работа на поста, съобщи Ройтерс, като добави, че към този момент детайлности не се показват, написа Българска телеграфна агенция.

В изказване корабостроителница " Адмиралтейские верфи ", основана в пристанищния град Санкт Петербург в Западна Русия, заяви за гибелта на своя началник Александър Бузаков, който е заемал поста от август 2012 година

В изказването се споделя, че основното достижение на Бузаков е, че е съумял да резервира и усили получените от компанията поръчки на съвременни неядрени подводници, надводни кораби и дълбоководни плавателни съдове.

Агенция ТАСС заяви, че корабостроителницата строи усъвършенствани дизелови подводници клас " Кило ", способни да изстрелват крилати ракети " Калибър ".

През април Москва разгласи, че е употребила дизелова подводница в Черно море, с цел да нанесе удари по украински военни цели с ракети Калибър ", напомня Ройтерс.

В изказването си от " Адмиралтейские верфи " показват, че Бузаков, умрял на 66-годишна възраст, е приключил образованието си през 1980 година и е имал повече повече от 40 години стаж.

Пресслужбата на корабостроителната компания отбелязва, че през вчерашния ден нейният общоприет шеф е участвал на тържественото стартиране на вода на новата подводница " Великие Луки ".

Санкт Петербург е родният град на президента Владимир Путин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР