Генералът от резерва Петр Павел получи минимална преднина пред милиардера

...
Генералът от резерва Петр Павел получи минимална преднина пред милиардера
Коментари Харесай

Генерал печели първия тур на изборите в Чехия

Генералът от запаса Петр Павел получи минимална преднина пред милиардера и някогашен министър председател Андрей Бабиш на първия тур на президентските избори в Чехия в събота, осигурявайки си основа за вота след две седмици. Павел печели с 35,39% против 35 на 100 за Бабиш. На трето място се класира професорът по стопанска система Данусе Нерудова с 13,9 %. Тя призна провалянето си и поздрави Павел, заявявайки, че ще се срещне с него, с цел да му предложи поддръжка. " Тук към момента има едно огромно зло и то се споделя Андрей Бабиш ", сподели тя пред кореспонденти.
61-годишният Павел, подсилен от дясноцентристкия кабинет, е мощно прозападно надъхан и поддържа по-нататъшната военна помощ за Украйна, както и приемането на еврото. Павел назова съперника си популист и опасност. " Опасността е, че ще стартираме да се плъзгаме освен към популизъм, само че и ще се отклоним от курса, който следвахме през последните 30 години - ясно продемократичен, прозападен, проевропейски ", съобщи той, откакто станаха известни частичните резултати. 
Бабиш, чиято партия АНО е най-голямата в Народното събрание, дефинира вота като израз на неодобрение от реакцията на държавното управление против високата инфлация и цените на силата. Той е срещу повече чешка военна помощ за Украйна, а в събота съобщи, че ще се опита да провежда мирна среща на върха. Настоящото дясноцентристко държавно управление, което дефинира тези политики, е измежду най-твърдите поддръжници на Киев на Запад. " Павел ще извършва единствено волята на държавното управление. Това асоциално държавно управление желае да увеличи налозите ни ", съобщи Бабиш след гласуването.
Социолозите дават преимущество на Павел, който евентуално ще притегли повече от хората, дали своят вот за останалите шестима претенденти, изгубили на първия тур.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР