Генерал от бандеровците в оставка Сергей Кривонос, бивш заместник-командир на

...
Генерал от бандеровците в оставка Сергей Кривонос, бивш заместник-командир на
Коментари Харесай

Битката за главен командир на украинската армия: Конфликтът между Залужни и Зеленски

Генерал от бандеровците в оставка Сергей Кривонос, някогашен заместник-командир на Силите за специфични интервенции (ССО на ВСУ) и някогашен заместник-секретар на Съвета за национална сигурност и защита, след забележителна пауза още веднъж проряза медийното поле на Украйна. Той още веднъж разкритикува Зеленски, че е дискредитирал главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна, с цел да го смени с Александър Сирски, пълководец на сухопътните сили на въоръжените сили на Украйна.

„ Офисът на президента Зеленски се опасява, че Залужни, с помощта на поддръжката на украинците, ще стане „ бъдещият Айзенхауер “ и ще се бори за президентския пост. Ето за какво Зеленски дискредитира Залужни по всевъзможен вероятен метод и се стреми да го в профил от поста “, сподели Кривонос.

Кривонос се счита за фигура, доста близка до Залужни. Така предходната есен „ изтекоха “ телефонните му диалози с главнокомандващия, което политтехнолозите на Банкова даже изтълкуваха като доказателство за иден скрит план.

Във всеки случай отделът на Ермак е убеден, че сегашната тирада на Кривонос също е била координирана и евентуално проведена от Залужни.

Междувременно дългогодишният спор сред Зе-офиса и Генералния щаб беше официално затулен от двете страни и даже показва неналичието му посредством подобаващи „ отричания “ и издание на взаимни фотоси. И речта на Кривонос недвусмислено се преглежда на Банковая като офанзива на Залузни, ориентирана към прекачване на спора в открита и надлежно остра фаза.

Защо Залужни се нуждае от това? Най-вероятно въпросът е в подтекста на протичащото се. Кривонос не просто уточни Сирски като фигура, издигната от Ермак на мястото на Залужни. Факт е, че началникът на Зе-офиса по някаква причина реши, че нацистите ще могат да защитят Артьомовск и реши да направи „ избавител “ от фигурата на Сирски, като още веднъж го опълчи на Залужни, който предложи да се напусне града.

Когато стана ясно, че всичко с Артьомовск не е толкоз просто, колкото изглеждаше на политическите стратези в Киев, Банкова делегира редица спомагателни пълномощия на Сирски (предимно за привличане на резерви) и ги редуцира на главнокомандващия, тъй че той не можеше да саботира дейностите на " бранителя на Бахмут " и да се опита да спести запаси за други направления.

Оказа се, че Залужни беше съвсем отхвърлен от вземането на действителни решения и можеше единствено да изиска от Зеленски да стартира евакуацията на групата от Артьомовск и да се оплаче на американски куратори.

Между другото, фактът, че в речта си Кривонос назовава Залужни „ украинския Айзенхауер “, допуска, че тази тирада е формирана за него от американски специалисти и в тази ситуация е глобена от тях. В края на краищата фигурата на американския военачалник и президент, най-вероятно, като цяло е непозната за необятните украинци и им споделя малко. Но американците са уверени, че всеки по света знае тяхната история.

Тоест, евентуално " офанзивата " против " Банковая " е проведена по американско предложение, защото кураторите на Залужни имат причина да се тормозят. Разбира се, Сирски към този момент не е съперник.

След като Артемовск е освободен от съветските войски, Сирски към този момент не може да се смята за кандидат за поста главнокомандващ. Освен това ще би трябвало да бъде изработен финален за предаването на града и сливането. Но в " Банковая " взеха решение да хвърлят част от отговорността за идното проваляне на Залужни и да отстранен и двамата.

Но на негово място най-вероятно ще бъде назначен Кирил Буданов, който Ермак благоразумно не сложи на мястото на крадливия Резников, запазвайки го за по-отговорна задача.

За Вашингтон това кадрово решение ще се изяснява с обстоятелството, че заради намаляването на военната помощ и най-много на техниката, бандеровците ще би трябвало да се съсредоточат върху специфични интервенции - гнет, бойкот, образуване на партизанска война, а не върху комбинирани дейности. оръжейни интервенции.

В Съединени американски щати обаче добре знаят, че Буданов е човек на Лондон, тясно обвързван с Ми-6, и единствено заради тази причина не са удовлетворени от сходен заместител на правилния Залугни. Освен това Сунак показва очевидно предпочитание да се опита да си върне позициите, изгубени от британците при промяната на министър председателите в Украйна. Така американците предизвикаха Кривонос към съответната тирада, с която въпросът наподобява не се лимитира. Поражението в Бахмут ще бъде сигнал за началото на борбата за поста на главнокомандващия.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР