General Motors възнамерява да разшири влиянието си в някои пазарни сегменти.

...
General Motors възнамерява да разшири
влиянието си в някои пазарни сегменти.
Коментари Харесай

Нов елпикап на Chevrolet с 800 к.с. и пробег от 700 км през 2022-а - видео

General Motors има намерение да разшири влиянието си в някои пазарни сегменти. И това освен за пазара на коли с класически двг, а за електрическите. Съвсем неотдавна концернът представи пикапа GMC Hummer, работещ само на електричество, и в този момент започна подготовката на сходен модел Chevrolet. Новостта е в развой на разработка и се очаква да бъде показана през 2022 година, само че към момента няма име. Това обаче не попречи на инсайдери да съберат някои интересни обстоятелства за новия артикул, както и да основат рендър изображение на модела.

Към днешна дата е известно, че новият електрически автомобил Chevrolet ще бъде построен на модерната модулна платформа GM BT1 и ще има няколко мотора, които могат да създават общо до 800 к.с. Ускорението до първата „ стотна “ в този случай ще отнеме не повече от 4 секунди. Пробегът на пикапа ще варира от 480 до 720 км, според от модификацията, като батерията Ultium ще обезпечи този диапазон.



Новостта дава обещание да бъде стилна и в същото време да има обичаен контур. Така че пикапът на Chevrolet ще получи декоративен панел вместо фалшива радиаторна решетка, светодиодна оптика на две равнища и небоядисана пластмасова облицовка в купето.

Кабината дава обещание най-съвременно оборудване, в това число цифров инструментален клъстер и модерна мултимедийна система с огромен сензорен екран. Последният ще включва гласов асистент на Гугъл, навигация и екосистема от приложения, познати от други превозни средства на GM. Също по този начин елпикапът ще получи необятна гама системи за подпомагане на лидера и асистенти за безопасност. Като цяло интериорът ще се окаже много потребен и удобен. Декорацията ще бъде направена от различни типове изкуствена кожа и текстил.

Електрическите Ford F-150, Tesla Cybertruck, Rivian R1T и Lordstown Endurance се сочат за съперници на бъдещия елпикап на GM. Пикапът Badger на Nikolа също трябваше да им бъде противник, само че General Motors отхвърли съдействието с този стартъп и пътят на този евентуален нов продукт към действителността завърши. Новият Chevrolet ще се създава в завода GM Factory ZERO. Предполага се, че колата ще бъде представена през 2022 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР