Генерал-майор проф. д-р Венцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар,

...
Генерал-майор проф. д-р Венцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар,
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски разкри плановете за ВМА

Генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски  Венцислав Мутафчийски Венцислав Методиев Мутафчийски е български доктор, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 увери, че финансовите отговорности на Военномедицинската академия (ВМА) към този момент са в предишното. Проблемът е решен още през 2018 година

Сега болничното заведение извършва своята тактика за оптимизация.

"През 2017 година акцентът е в развиването на периферните лечебни заведения в структурата ни, освен на централната военна болница в София. Защото управлението ни счита, че всеки български военнослужещ, без значение къде се намира, има право на еднообразно качествено здравно обслужване, и освен в централната постройка ", сподели пред Army Media той.

"Разбира се, не може да се реализира цялостно равновесие и уеднаквяване на обслужването, само че за последните 2 година успяхме всичките ни периферни лечебни заведения от равнище „ Роля 2” да дават отговор към този момент на „ Роля 2-усилена”, а варненската към този момент върви към равнището на „ Роля 3 ", добави още експертът.

Покрай пандемията с COVID-19 ВМА се е дозаредила и с още апарати за обдишване.

Мутафчийски се похвали и с отпуснатите средства от Министерския съвет в размер на 8,66 млн. лева, които са за целеви средства по съответни стратегии в подтекста на обстановката – за доокомплектоването на инфекциозната ни клиника със актуален диагностичен блок.

"Това включва строителство на настрана тяло с топла връзка към клиниката и закупуване на съвременен 32-срезов скенер, с огромни благоприятни условия, с цялостен пакет на софтуерни стратегии, актуален цифров, графично-скопичен рентгенов уред, който е 2 пъти по-скъп и от скенера, доста значим, както за първична диагноза на респираторните инфекции освен през COVID-епидемията ", конкретизиира генералът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР