Генчо Иванов от Бургас преживява втори шанс за нормален живот,

...
Коментари Харесай

Безплатните профилактични прегледи в УМБАЛ-Бургас спасиха крака на пациент

Генчо Иванов от Бургас претърпява втори късмет за естествен живот, откакто сполучливо е бил опериран крайници му в УМБАЛ-Бургас през декември, оповестиха от здравното заведение. Това е било допустимо с помощта на безплатните профилактични прегледи, извършени от Клиниката по съдова хирургия. Иванов е на 63 години и е един от многото пациенти, които използваха тази опция за ранно разкриване и лекуване на своите съдови болести .

Д-р Майа Стоянова и проф. доктор Валентин Василев. Снимка: УМБАЛ-Бургас

„ От доста години имам съдови проблеми. Когато разбрах за безплатните прегледи, не се колебаех да се запиша “, споделя Генчо.

Д-р Майя Стоянова прегледала мъжът и открила съществено затруднено кръвоснабдяване на десния му крайник . След постъпването му в клиниката и провеждането на спомагателни проучвания под управлението на проф. доктор Валентин Василев е било взето решение за незабавна интервенция.

„ Имаше заплаха той да загуби крайници си. Операцията беше сполучлива, с помощта на която възстановихме кръвоснабдяването в крайници му “, изяснява доктор Стоянова.

През декември общо 122 пациенти са посетили профилактичните прегледи в клиниката , като над 70% от тях са били дами. 32 души били ориентирани за банкет в болница за по-нататъшно лекуване.

В отговор на високия интерес Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ-Бургас взела решение да продължи акцията и през януари. Прегледите са ориентирани към хора с висок риск от атеросклероза , в това число пушачи, диабетици, хора с наднормено тегло, високо кръвно налягане, нараснал неприятен холестерол и триглицериди, както и тези с фамилна обремененост .

Прегледите се организират в кабинет 209 във Втора база на Клиниката и включват оценка на периферната артериалната система и навременна диагностика при съществуване на болести. За записване на час пациентите могат да се обадят на тел.: 0879357681 от 09:00 до 16:00 часа в работни дни.

„ Всяка самодейност, която оказва помощ за ранното разкриване и лекуване на болесттите, е стъпка напред към възстановяване здравето на общността. Нашата цел е да предоставим достъп до висококачествена здравна грижа и да насърчим профилактиката “, разяснява проф. доктор Василев.

Споделяйки своя опит, Генчо Иванов приканва всеки, който има сходни проблеми да не се колебае, а да потърси здравна помощ . Той сподели:

„ Благодарен съм на всички в клиниката. Те ми избавиха крайници и дадоха опция за по-добър живот. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР