Ген. майор Деян Дешков е командир на сухопътните войски от

...
Ген. майор Деян Дешков е командир на сухопътните войски от
Коментари Харесай

Ген. майор Деян Дешков: Да ръководиш парад, е неописуемо, това е най-мащабният ритуал на армията

Ген. майор Деян Дешков е пълководец на сухопътните войски от 10 декември предходната година. Участвал е в три задачи - в Ирак и две в Афганистан. Започва от пълководец на рота и стига до пълководец на бригада.

„ Българската войска е жива. Българската войска без значение какво има, тя има умения и пази тези умения и ги развива, с цел да е на мястото си ”, разяснява ген. майор Деян Дешков.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков ще управлява тазгодишният гергьовски церемониал. Срещаме се с него на летище " Доброславци ", където текат последните мерки за огромното събитие.

„ Събирайки толкоз доста хора от разнообразни поделения на едно място, те първо би трябвало да се опознаят, да уеднаквят дейностите си, свързани с сигурността, интензивността и поддръжката ”, споделя ген. Дешков.

Генерал Дешков, стартира службата си като пълководец на механизиран взвод в 61-ва Стрямска механизирана бригада, взе участие във военни задачи зад граница, а през 2014 година получава влиятелното отличие Почетен-награден знак " България-НАТО " – II степен. За военния церемониал военачалник Дешков споделя, че ще включва представителни блокове на всички въоръжени сили, авиационна част и механизирана колона.

„ В тези три детайла ние ще представим дребна част от това, с което разполагаме. За страдание, новото тази година, което ще забележим на парада, е единствено техниката на силите за специфичните интервенции. Надяваме се идната година процентът на новата техника да бъде повече в сравнение с остарялата ”, уточни генералът.

„ Чувството да ръководиш сходен церемониал, е неописуемо. Парадът е най-мащабния обред, който Българската войска има. Да ръководиш подобен риутал, е върхът в кариерата, който може да реализира един офицер ”, сподели още той.

„ Възприемам този празник като единение на войска, общество и страна. Днешният боен церемониал е мост сред предишното и бъдещето. С този мост ние първо стопираме в сегашното и отваряме прозорец към бъдещето на въоръжените сили на Република България “, уточни ген. Дешев.

Ген. Тодор Дочев: Формулата за развиване на младите офицери е учене през целия живот

„ Формулата за развиване на младите офицери не е единствено във военната академия. Тя стартира още във военните учебни заведения и в националния боен университет. Тя е учене през целия живот, а въпреки това се стремим да даваме високо качество на образованието на оперативно, стратегическо равнище във военната академия с използването на наш и задграничен опит ", разяснява пред bTV ген. майор Тодор Дочев, шеф на военната академия „ Георги Раковски “.

Казваме на първокурсниците, че най-светият блян, на който те са се посветили, е саможертвата в името на родината, в отбраната на техните близки, на полезностите на нашата страна и за бъдещия мир и разцвет на страната “, показа ген. Тодор Дочев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР