ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за разпространение на кокаин, амфетамини

...
ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за разпространение на кокаин, амфетамини
Коментари Харесай

ГДБОП разби престъпна група за разпространение на кокаин, амфетамини и марихуана

ГДБОП обезврежда проведена незаконна група за разпространяване на кокаин, амфетамини и марихуана. Седмината участници в проведена незаконна група за разпространяване на опиати на територията на София са арестувани на 26 януари 2018 година при профилирана интервенция на ГДБОП на територията на столицата и Перник, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

 © Министерство на вътрешните работи
В рамките на акцията, след осъществена договорка с наркотични субстанции, са арестувани софиянците А.Х./38г./, М.В./32г./, Б.Ф./31г./, В.К./28г./, Х.В./30г./ - престъпно проявен и осъждан за обир, А.Г. /46г./, Б.Ф. /61г./ - с престъпни регистрации по член 115, член 325, 234В, член 194 от Наказателен кодекс и осъждан за безчинство, както и 29-годишните П.К. и М.А.

След задържането им и при последвалите дейности по следствието, е подхванато претършуване на разнообразни адреси в столицата, както и персонални обиски. Намерени и конфискувани са 1380 пакетчета марихуана, 90 пакетчета с бяло прахообразно вещество (според полевия тест кокаин и амфетамини), 54 200 лв., част от които в евро и щатски долари, 80 патрона с диаметър 7,62 мм за автомат „ Калашников “, преносими компютри, мобилни телефони, флашпамети, симкарти. Иззети са и няколко автомобила, които участниците в групата са употребявали за незаконната си активност.

Според първичните данни групата е разпространявала проведено опиати най-малко от март 2017 година при оптималната нелегалност. Контактите с клиенти се осъществявали само посредством SMS-и. Всеки от участниците разполагал с по няколко телефона. На един дошли поръчките, от различен бил осведомен за това дилърът, който е „ на промяна “, той от своя страна от друг телефон уговарял доставката. Наркотиците били обезпечавани на едро от ръководителя на групата, държани били в нает гараж, където ги разфасовали и на дози. Групата работела най-вече с непрекъснати клиенти. Част от участниците били „ ветерани “ в бизнеса - занимавали се с наркоразпространение години наред.

С прокурорски постановления на седмината упрекнати е наложено задържане до 72 часа. На 28 януари 2018 година, по искане на СП, Специализираният углавен съд наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на петима от участниците в групата. На двама прокуратурата наложи „ Парична гаранция “ от по 2000 лв. поради оказано подпомагане на следствието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР