ГДБОП и прокуратурата разбиха престъпна група, подготвяла убийства на магистрати

...
ГДБОП и прокуратурата разбиха престъпна група, подготвяла убийства на магистрати
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група, подготвяла убийства на магистрати и полицаи

ГДБОП и прокуратурата разрушиха незаконна група, подготвяла убийства на магистрати и служители на реда. 10 души са арестувани в ареста. Четирима към момента се търсят от полицията. От прокуратурата обявиха, че са арестувани емблематични фигури от подземния свят.

Групата се е занимавала главно с разпространяване на опиати. През последните месеци е разширявала активността си в София. Принуждавани са и малолетни да продават дрога. 

В хода на следствието са претърсени над 100 адреса. Властите са намерили лист с имена на прокурори и служители на реда, които групата е набелязала за ликвидиране или побои. Двама прокурори от Спецпрокуратурата са били в този лист, а чиновник на Столична дирекция на вътрешните работи е бил наблюдаван.
Иван Гешев, началник на Специализирана прокуратура: Специализираната прокуратура, взаимно с парньорските ни служби от Министерство на вътрешните работи ще продължим да работим интензивно в тази посока и няма да позволим безусловно никаква форма на напън, какъвто и да е той, каквато и форма да има, върху чиновници на Министерство на вътрешните работи и магистрати, които извършват качествено отговорностите си. 

Младен Маринов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Заявявам, че няма да допуснем и ще вземем безусловно всички ограничения, които ни разрешава законът да защитим всеки един чиновник, всеки един магистрат, който вършейки си съзнателно и по закон работата попада в такива описи и против него се възнамеряват насилствени дейности.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР