ГДБОП, ДАНС и ОДМВР-Пловдив задържаха над 130 кг марихуана на

...
ГДБОП, ДАНС и ОДМВР-Пловдив задържаха над 130 кг марихуана на
Коментари Харесай

Българин и македонец със 130 кг марихуана

ГДБОП, ДАНС и ОДМВР-Пловдив задържаха над 130 кг марихуана на Автомагистрала „ Тракия “ край Пловдив късно нощес. Задържани са двама души – българин и македонец, оповестиха на брифинг от прокуратурата.

Сигнал за закононарушението бил подаден в ДАНС, само че още преди то да бъде осъществено. Гласял, че следва незнайни по тип опиати да бъдат прекарани от Западна Европа към Турция. Марихуаната била разпределена в найлонови пликове, които били вакуумирани. Пакетите били скрити в 24 кашона. Първоначално водачът споделил, че транспортира обувки, а по-късно декларирал, че не знаел какво има в кашоните.

Акцията траяла и към София. Там служителите на реда претърсили камион. Имало данни, че точно от него е натоварена дрогата. В него нямало други опиати, само че са конфискувани други доказателства. В столицата е арестуван българинът, който е на 43 години. Той е роден във Враца, само че с непрекъснат адрес в София..

Ще бъдат повдигнати обвинявания на двамата задържани. Наказанието планува от 5 до 15 години затвор, защото транспортираната марихуана е в изключително огромни количества, а при македонския жител е налице и рецидив. 47-годишният жител на Северна Македония е бил осъждан и преди.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР