ГБИТК ще проведе германо-български икономически форум на тема: на

...
ГБИТК ще проведе германо-български икономически форум на тема:  на
Коментари Харесай

Предстои германо-български икономически форум Nearshoring and diversification back to EU в Бургас


ГБИТК ще организира германо-български стопански конгрес на тематика: " " на 29-ти юни 2023 година (четвъртък) в Международен конгресен център в Бургас за по-нататъшно поощряване на двустранните стопански връзки сред България и Германия.

Целта на събитието е България да бъде позиционирана като атрактивна дестинация за правене на бизнес и да се разширят двустранните българо-германски стопански връзки.

Сравнително късите географски дистанции, работата в една или няколко близки часови зони, както и хармонизираното законодателство са преимущества на страните членки на Европейски Съюз от Централна и Югоизточна Европа за така наречен nearshoring (изнасяне на процеси, производства и услуги в близки в географско и културно отношение страни). В този интернационален и европейски подтекст България може да се възползва от процеса на съкращаване на веригите като е значимо страната ни да покаже капацитета си за увеличение на наличието си в европейските вериги на доставки. На събитието ще бъде показан и опита на огромни немски компании, които развиват сполучливо активност у нас.
 Снимка 624150
Сред почетните посетители на събитието са заместник-министъра на стопанската система и промишлеността, Ирина Щонова, посланикът на Федерална република Германия в България, Н. Пр. госпожа Ирене Мария Планк, и президентът на ГБИТК, Тим Курт. Като посетители на събитието се чакат и други високопоставени представители на политиката и бизнеса. Патрон на събитието е кметът на Бургас Димитър Николов.

Форумът ще засегне и аспекти, свързани с развиването на технологиите и нововъведенията. Ще бъде показана актуалната обстановка, ще се обсъдят образци за най-хубави практики и бъдещи трендове, както и благоприятни условия за основаване на пространство за нови трансгранични бизнес контакти с немски, български и европейски компании и поощряване прехвърлянето на познания и информация.

Програмата можете да откриете.

Регистрацията е безвъзмездна и може да се направи от.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР