Газпром вече е изградила 220 км от газопровода Турски поток,

...
Газпром вече е изградила 220 км от газопровода Турски поток,
Коментари Харесай

220 км от Турски поток вече са готови


" Газпром " към този момент е построила 220 км от газопровода " Турски поток ", заяви изпълнителният шеф на компанията Алексей Милър при тирада във връзка Деня на служащите в нефтената и газовата индустрия.

Той уточни, че работата по планове върви на цялостни обороти.

Милър сподели още, че производството на " Газпром " през януари-август 2017 година се е нараснало с 20,1% в съпоставяне със същия интервал на предходната година - до 302,6 милиарда кубически метра.

„ Турски поток “ е нов експортен газопровод от Русия за Турция по дъното на Черно море. Той се построява на мястото на „ Южен поток “, който Русия приключи поради некоструктивната позиция на Европейски Съюз. През май 2017 година „ Газпром “ започва строителството на морския сектор от „ Турски поток “, съобщи БГНЕС.
Първата права от газопровода е предопределена за доставката на „ синьо гориво “ за турските консуматори, втората – за газоснабдяването на страните от Южна и Югоизточна Европа. Мощността на всяка от правите е 15,75 милиарда куб.м. газ годишно. Строителството на „ Турски поток “ би трябвало да завърши в края на 2019 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР