Газпром преговаря с Булгаргаз. Това заяви говорителят на служебното правителство

...
Газпром преговаря с Булгаргаз. Това заяви говорителят на служебното правителство
Коментари Харесай

Газпром и Булгаргаз“ си говорят, но Антон Кутев не знае дали са седнали на една маса

" Газпром " договаря с " Булгаргаз ". Това съобщи представителят на служебното държавно управление Антон Кутев пред БиТиВи за рецесията с доставката на синьото гориво у нас.  На този стадий обаче публични диалози с " Газпром " не се водят, стана ясно от думите му.

На въпрос дали са почнали договарянията с съветската компания, Кутев уточни, че не знае дали са " седнали на една маса " и о чевидно диалогът с " Газпром " следва, в случай че въобще го има.

Не считам, че опциите за договаряния с съветската компания са изчерпани, само че по кое време ще се случат, дали ще се случат, е въпрос на бъдещи диалози, в случай че въобще станат , разяснява представителят на служебния кабинет.

" Контакти с " Газпром " са търсени, правени са договаряния в Министерство на енергетиката, само че нямам информация дали " Газпром " и " Булгаргаз " са седнали на масата да договарят ", повтори тезата си Кутев.

По думите му отводът на едната страна да влезе в диалог с съветската компания, значи, че има нещо. Отказът за диалог също е отговорно решение, само че диалозите с " Газпром " въпреки всичко би трябвало да се възобновят, с цел да се сложат всички варианти за синьо гориво на масата.

Ако България не успее да влезе в действителни диалози с " Газпром ", ще се търсят танкерите, ще се търсят доставки от всички вероятни снабдители на газ, ще се търсят слотовете, което служебното държавно управление не е спирало да прави, увери Кутев.

Антон Кутев не знае дали Русия има решение да не договаря с България за доставките на газ. Това обаче, съгласно представителя на служебното държавно управление, също било част от договарянията сред двете страни.

Кутев не е изгубил вяра скоро да имаме оферта от " Газпром " и България да има опция за доставка на газ.
 По-евтин газ с 30% предлага
По-евтин газ с 30% предлага " Булгаргаз " през октомври

Това стана през днешния ден

Той недоволства, че предходното държавно управление се е отказал от контракта с Русия, в случай, че половината страни в Европа си заплащат синьото гориво в рубли.

Кутев се надява за целия отоплителен сезон да бъде обезпечена спад на цената на синьото гориво от 30%.

Той уточни, че цената на газа може да се смъкна, когато се сложат на масата всички вероятни източници за доставка на газ , а не просто да се каже, че има едни танкери с полутечен газ.

Антон Кутев се надява още през новата седмица интерконекторът с Гърция да получи Акт 15. " Кирил Петков отиде и завъртя едно кранче, само че има ли интерконекторът Акт 15? Някои ще си купи ли апартамент без Акт 15, ще си пусне ли тока без Акт 15? ", запита представителят на служебното държавно управление.

За цената на бензина и спадът му под 3 лева, Кутев означи, че заслугата на служебния кабинет е, че се е опитал по някакъв метод да " притисне " цените на горивата у нас, макар че не разполагат с доста принадлежности да го създадат. Тази зима ще става въпрос за доста човешки животи и стигаме до обстановки , в които ще има хора, които няма да могат да преживеят зимата, предизвести той.

Служебното държавно управление биха разговаряли освен с " Лукойл ", а с всички, от които зависи равнището на инфлацията. Свалянето на цените и удържането на инфлацията е част от оживяването на хората. Дори за бизнеса е по-добре да обере част от свръхпечалбите си, с цел да може да работи, акцентира Кутев. Той е на мнение, че освен международните пазари на горива са аргументите за спада му у нас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР