„Газпром“ по предварителни данни за януари-февруари е намалил експорта на

...
„Газпром“ по предварителни данни за януари-февруари е намалил експорта на
Коментари Харесай

„Газпром“ е намалил експорта на газ за Европа с 5,8 % през януари-февруари


„ Газпром “ по предварителни данни за януари-февруари е понижил експорта на газ за чужбина спрямо аналогичния интервал на 2018 година с 5,8 % до 32,7 милиарда куб м, главно поради топлото време в Европа се споделя в известието на компанията.

„ За страните от чужбина от 1 януари до 28 февруари 2019 година, „ Газпром “ по оперативна информация е доставил 32,7 милиарда куб м газ. Това е с 5,8 % по-малко от първите два месеца на рекордната 2018 година “, се споделя в известието, като се отбелязва точно „ въздействието на топлото време в Европа “.

По предварителни данни, „ Газпром “ е нараснал добива на газ за първите два месеца на 2019 година с 3,2 % спрямо аналогичния интервал на 2018 година - до 90,1 милиарда куб м. Това е с 2,8 милиарда куб м повече от аналогичния интервал на 2018 година, излиза наяве още от известието. Уточнява се също по този начин, че реализацията на природен газ от компанията на вътрешния пазар от газотранспортната система е намаляла с 1,4 % или с 0,9 милиарда куб метра.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР