„Газпром“ е поръчал в технико-икономическия анализ вариантите за продължаване на

...
„Газпром“ е поръчал в технико-икономическия анализ вариантите за продължаване на
Коментари Харесай

„Газпром“ е заложил в технико-икономическия анализ вариантите за продължение на „Турски поток“ за Европа


„ Газпром “ е поръчал в технико-икономическия разбор разновидностите за продължение на плана за газопровода „ Турски поток “ през територията на всички европейски страни. Това излиза наяве от материалите на компанията.

Според документите, дейностите, които би трябвало да бъдат изпълнени към края на актуалната година са на стойност 1,77 милиарда рубли, показва Прайм. Изпълнителят, който към този момент е определен, както и други детайлности не се показват в документите.

Газопроводът „ Турски поток “ допуска създаване на две тръби с потенциал от по 15,75 милиарда куб м всяка. Първата тръба е предопределена за доставка на природен газ за турските консуматори, като проектите са за въвеждане в употреба през месец март 2018 година Втората тръба планува обезпечаване на газови доставки за страните от Южна и Югоизточна Европа, като срокът за стартиране в употреба е 2019 година

Както се планува в съглашението за създаване на газопровода обаче, втората тръба на „ Турски поток “ ще бъде построена единствено при цялостни гаранции от страна на Европа. На този стадий обаче липсва изясненост за дадени такива.

В същото време в края на предходната седмица съветският газов тръст регистрира повишаване на доставките на газ за страните, към които е насочен газопровода „ Турски поток “. В частност нарастването за Турция е от порядъка на 21,7 % или с 4,4 милиарда куб м, за Гърция – с 12,1 %, за България – със 7,1 %, за Унгария – с 24,4 % и за Сърбия – с 26,7 %.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР