Газовите доставки от „Газпром експорт“ за България към момента са

...
Газовите доставки от „Газпром експорт“ за България към момента са
Коментари Харесай

България търси откъде да купи втечнен природен газ

Газовите доставки от „ Газпром износ “ за България все още са регулярни и без разстройства. Плащанията към съветския снабдител за м. март са направени. Въпреки това, Министерството на енергетиката е подхванало поредност от стъпки, които да подсигуряват сигурността на снабдяването. Това сподели енергийният министър Александър Николов по време на брифинг през днешния ден.

От средата на февруари е стеснен до най-малко или прекратен (когато е възможно) добивът от газовото вместилище „ Чирен “. При съществуване на остатъци, те се нагнетяват в хранилището.

Също по този начин „ Булгаргаз “ е отправил питане към разнообразни контрагенти за възможни доставки на полутечен природен газ през март. Изследва се потреблението на природен газ и в прилежащите страни, тъй че да бъдат планувани по-високи размери на покупките, което ще обезпечи по-добри цени. Водят се диалози с Азербайджан за опциите за осъществяване в целокупност на контракта за доставка на 1 милиарда куб. м. природен газ, както и за възможни спомагателни количества.

Според енергийния министър потреблението в идните месеци е обезпечено и няма нужда от в допълнение повишаване на газа.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР