Газовата връзка България-Гърция ще работи без никакви проблеми. За това

...
Газовата връзка България-Гърция ще работи без никакви проблеми. За това
Коментари Харесай

Регионалният министър увери: Газовата връзка България-Гърция ще работи без никакви проблеми

Газовата връзка България-Гърция ще работи без никакви проблеми. За това увери служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

„ Това беше плод на големия труд съвсем на всички министри и целия Министерски съвет в желанието ни да реализираме разрешението за прилагане за газовата връзка България-Гърция. От първия ден на служебния кабинет започнахме диалози със строителя и взаимно с него успяхме да компенсираме минималните забавяния. Успяхме да създадем по този начин, че той да може да приключи обекта. Помогнахме за цялата документи. Към днешна дата имаме позволение за прилагане на газовата връзка сред България и Гърция. Тя не е плод на никакви документални взаимни отстъпки. Съоръжението ще работи без никакви проблеми. Обектът ще бъде пуснат на 1-ви. Оттогава би трябвало да бъде обезпечено и потичането на газ “, напомни той.

Иван Шишков посочи, че кабинетът „ Донев “ е работел и в интерес на българските общини. „ Имаше няколко листата. Имаше много незадоволително правилни оферти. Направихме среща с НСОРБ. Направихме ясни, точни и транспарантни критерии – за всяка община по един обект, без значение дали е ВиК, улица или път. Другото значимо беше да има планова документи и позволение за градеж. Този лист през днешния ден беше препоръчан и признат от Министерски съвет. Единственото отклоняване от правилото е за Община Карлово, където сме предложили на процедура два плана – единият е общинска пътна мрежа, другият – ВиК обектите, които са под нея. Това беше направено по отношение на огромното злополучие и е един от спомагателните способи, по които можем да помогнем общината “, изясни министърът.

За задачата в бюджета са отделени над 400 милиона лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР