Газопроводът Северен поток 2“ ще бъде завършен до няколко дни,

...
Газопроводът Северен поток 2“ ще бъде завършен до няколко дни,
Коментари Харесай

Лавров: Северен поток 2 започва работа до няколко дни

Газопроводът „ Северен поток 2 “ ще бъде приключен до няколко дни, съобщи министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров на мероприятие в Санкт Петербург, предава ТАСС.

„ Споменахте спорта, само че спортът надалеч не е единствената сфера на човешката активност, в която се пробват да ни лимитират с безскрупулни способи. Вземете стопанската система, икономическите наказания. Сега има единствено фронтална офанзива, все пак, против „ Северен поток 2 “, макар че всички схващат, че американците към този момент са разбрали, че той ще бъде приключен след няколко дни и ще стартира работа “, съобщи първият посланик на Москва, съобщи организация Фокус.
 Лавров: Съединени американски щати и Русия приготвят нови диалози за киберсигурността Лавров: Съединени американски щати и Русия приготвят нови диалози за киберсигурността
Руският външен министър Сергей Лавров съобщи в сряда, че страната му и Съединени американски щати се приготвят за нови контакти по въпроса за киберсигурността....

„ Европа, най-важното, в лицето на Германия и други страни, взе участие в това строителство и споделя, че имаме потребност от него, а американците споделят: не, не разбирате каква би трябвало да бъде енергийната сигурност на вашия континент, само че ние седим оттатък океана и там всичко се вижда по-ясно. Съединени американски щати желаят да прокара своя полутечен природен газ, макар че се получава основно посредством „ фракинг “ - това е неприятно за околната среда и е доста по-скъпо “, добави съветският външен министър.

„ Северен поток 2 “ планува построяването на газопровод от две разклонения с общ потенциал 55 милиарда кубически метра годишно от крайбрежията на Русия през Балтийско море до Германия. Работата беше прекратена през декември 2019 година, откакто швейцарският Allseas се отхвърли от полагането на тръбите заради опасността от наказания на Съединени американски щати. От декември 2020 година строителството на газопровода е обновено.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР