Газохранилищата в Германия вече са запълнени на 85 процента, което

...
Газохранилищата в Германия вече са запълнени на 85 процента, което
Коментари Харесай

Газохранилищата в Германия вече са запълнени на 85 процента, което покрива целевите нива за следващия месец

Газохранилищата в Германия към този момент са запълнени на 85 %, което дава отговор на заложените от Берлин целеви равнища за месец октомври, макар продължителното прекъсване на съветските доставки по " Северен поток-1 ", сочат оповестени през вчерашния ден данни на европейската група на операторите " Газ инфрастръкчър Юръп ", представени от Ройтерс.

Фактът, че газохранилищата са запълнени на 85,02 % значи, че фирмите и жителите на най-голямата европейска стопанска система се вслушват в апела на държавното управление да пестят газ за зимата поради понижения импорт от Русия.

През предишния месец потреблението на газ в индустрията е намаляло с 21 % на годишна база, заяви предходната седмица ръководителят на Съюза на немската промишленост (Бе Де И). Той обаче предизвести, че този спад не е добър знак.

" Причината за това постоянно не е повишение на успеваемостта, а трагичен спад в производството. Това не е триумф, а демонстрация на голям проблем ", изясни той.

Германия съумя да запълни газохранилищата си според заложената цел за идващия месец в миг, в който Русия анулира крайния период за обновяване газоподаването по " Северен поток 1 ", заявявайки, че е разкрила механически неизправности.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР