Газохранилищата в Европа са пълни. Това заяви пред bTV Мартин

...
Газохранилищата в Европа са пълни. Това заяви пред bTV Мартин
Коментари Харесай

Eксперт: Не трябва да сключваме нов дългосрочен договор с "Газпром"

Газохранилищата в Европа са цялостни. Това съобщи пред bTV Мартин Владимиров, енергиен специалист. Руските доставки за Европа след глобите са се сринали до равнище от 9% от всички доставки.
 
Той предвижда през януари потреблението от Чирен да се усили. " Всичко ще зависи по какъв начин ще се развие обстановката с времето и по какъв начин Китай ще се възвърне от ковид ", акцентира той.
 
Според Владимиров обстановката напролет може да е друга и да има растеж на цената на газа. В момента нямаме потребност от съветския газ, счита още той. При ясни гаранции за доставки може да получим дължимите доставки от " Газпром " напролет, когато цената на газа може да е по-висока.
 
В никакъв случай не би трябвало да вървим към нов контракт с " Газпром ", безапелационен е енергийният специалист. Със 70% е спадът на доставките на съветски газ към Европа през предходната година.
 
Риск е Русия да стартира да изнася полутечен газ, като по този начин ще заобиколи глобите на Европейски Съюз, означи Владимиров. Има подозрения, че през октомври сме внесли полутечен съветски газ през Гърция, добави той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР