Гъст дим, придружен с остра задушлива миризма – това дишат

...
Гъст дим, придружен с остра задушлива миризма – това дишат
Коментари Харесай

Във Факултета се греят с дрехи втора ръка! Кубикът – 30 лв.

Гъст пушек, съпроводен с остра задушлива миризма – това дишат столичани в кварталите "Западен парк " и "Овча купел " от началото на студените дни. Данните за въздуха регистрират, че замърсяването на атмосферата в този регион на София е най-критично.
Според локални поданици миризмата и гъстият пушек идват от Виетнамските общежития и "Факултета ".
Пушекът обаче идва от горичката сред "Факултета " и "Овча купел ". Според жителите най-задимено е през нощта.
От останките от изгоряла гума и кабели на всички места в близост излиза наяве, че тук е мястото, където се горят кабели за продажба и преработване. Точно против сметището има пункт за изкупуване на метали, а против него, заварден с високи огради и тел двор, в който се горят по-големи количества кабели.
Кабелите и кумите, които се горят във "Факултета " са единствено част от източника на гъстия смог. От къщите на хората също идва тежък нехарактерен за горене на дърва пушек. Причината е нова мода за отопление в махалата през този сезон – ромите към този момент се отопляват като горят облекла втора ръка.
Един кубик облекла втора ръка коства към 30 лв.. За отопление се употребяват и облеклата, оставени към кофите за отпадък. Докато текстилът, чантите и обувките горят, като се изключи че изхвърлят отрова в атмосферата, запушват и комините.
За да решат този проблем, ромите от "Факултета " пробиват дупка в стената и изпускат дима напряко в атмосферата посредством кюнец.
Има други, които вместо облекла, горят в печките си остарели автомобилни гуми.
Според зам.-кмета на общината Николай Вушовски причина за гъстия пушек е, че кварталите нямат топлофикация или газификация и близо 30 хиляди души се отопляват на твърдо гориво.
"Със сигурност има хора, които палят гуми и кабели. Въздухът, който дишаме изобщо не се отличава от този, който е в София, с дребни изключения ", разяснява Вушовски пред bTV.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР