Гърция увеличава охраната на сухопътната граница с Турция, тъй като

...
Гърция увеличава охраната на сухопътната граница с Турция, тъй като
Коментари Харесай

Гърция засилва охраната по границата си с Турция

Гърция усилва защитата на сухопътната граница с Турция, защото Атина чака бежански напън вследствие на напрегнатите дипломатически връзки с Анкара, осведоми БНР. 

Още 400 граничари се включват в защитата на сухопътната граница с Турция в област Еврос, оповестяват гръцките медии. Подсилват се военните елементи в Орестиада и Александруполис. Създадена е група за противопоставяне против трафикантите на незаконни мигранти, които за в този момент употребяват единствено поречието на река Марица.

Напрежението в Егейско море, където се намират турски и гръцки военни кораби, покачва равнището на подготвеност и на границата в Еврос. Гръцките управляващи чакат, че Анкара ще ускори бежанския напън през Еврос.

От министерството по отбрана на жителите оповестяват, че се довършва строителството на граничната стена, която ще попречи на възможен бежански напън. В рамките на европейско гранично съдействие директно в защита на гръцката граница са включени подготвени служители на реда от няколко европейски страни, които работят в границите на организацията " Фронтекс ".

Прекратени са всички отпуски на военни чиновници за неопределен срок. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР