Гърция увеличава двойно държавните обезщетения за пострадалите от бедствията, съобщи

...
Гърция увеличава двойно държавните обезщетения за пострадалите от бедствията, съобщи
Коментари Харесай

Гърция увеличава двойно държавните обезщетения за пострадалите от бедствията

Гърция усилва двойно държавните компенсации за потърпевшите от бедствията, заяви гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис на конференция в Солун. Атина и Анкара работят взаимно за понижаване на напрежението в двустранните връзки, стана ясно още от думите на министър ръководителя на Гърция.Увеличава държавният запас за бедствия от 300 на 600 милиона евро, като разноските ще бъдат обезщетени с повишение на дневния налог за настаняване на туристи в хотелите от едно евро на 6 евро, сподели Мицотакис.Ще продължи изплащането на обезщетения за отопление за фамилиите с деца. Въвежда се наложителна застраховка против бедствия за междинни и огромни предприятия.Премиерът даде обещание също през идната година увеличение на минималната работна заплата.
По отношение на външната политика на Атина Мицотакис сложи акцент върху връзките с Турция:
" Считам за извънредно позитивен обстоятелството, че действително са възобновени пътищата за контакт с Турция и то на всички равнища.Преди всичко на най-високо равнище, което се потвърждава от честите ни срещи и контакти с президента Ердоган, както и връзките на двете министерства на външните работи.Реализираме осъществяване на разнообразни ограничения за възобновяване на доверието сред двете страни. Уточняваме по кои способи можем да контактуваме с Турция по разнообразни тематики, като да вземем за пример военни учения. "

Външната политика на Гърция се основава само на интернационалното право, акцентира гръцкият министър председател на конференцията в Солун.   БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР