Гърция ще удвои енергийните помощи за домакинствата и бизнеса през

...
Гърция ще удвои енергийните помощи за домакинствата и бизнеса през
Коментари Харесай

Гърция ще удвои енергийните помощи за домакинствата и бизнеса

Гърция ще удвои енергийните помощи за семействата и бизнеса през януари по отношение на декември. Предвидени са още 840 млн. евро под формата на дотации. Това заяви министърът на околната среда и енергетиката Костас Скрекас, представен от Kathimerini.

Енергийните помощи са подкрепени от приходите от облагането на спомагателните облаги на фирмите за произвеждане и транспорт на електрическа енергия.

Кабинетът е одобрил следните дотации за всички съществени и ваканционни жилища на семействата и бизнеса без подоходен аршин и без значение от доставчика:

• За месечно ползване до 500 киловатчаса дотацията ще бъде 330 евро за мегаватчас. Тази категория визира девет от 10 семейства в Гърция. Почти 90% от нарастването ще бъде усвоено по този метод, изясни Скрекас.

• За месечно ползване от 501 до 1000 KWh, дотацията е в размер на 280 евро/MWh. Ако едно домакинство понижи междинното си на ден ползване с 15%, дотацията ще се усилва с 50 евро за МWh.

• За месечно ползване, надвишаващо 1001 KWh, дотацията възлиза на 190 евро/MWh и се отнася за две от всеки 100 семейства в Гърция.

• За семействата, включени в обществената цена, дотацията ще бъде увеличена със 100% до 378 евро/MWh.

• За търговски консуматори със зареждане до 35 киловолта ампера (kVA) и за месечно ползване до 2000 KWh, дотацията възлиза на 292 евро/MWh.  

• За търговски консуматори със зареждане до 35 kVA над 2 000 KWh и за всички нежилищни цени за ниско, приблизително и високо напрежение, дотацията възлиза на 134 евро/MWh.

• За пекарни, без значение от електрозахранването и за общо месечно ползване, дотацията е в размер на 292 евро/MWh.

• За фермерите дотацията възлиза на 330 евро/MWh.

Субсидията за природния газ по битови цени ще е 20 евро/MWh. За това се споразумяха държавния оператор DEPA Commercial и останалите снабдители. Тя визира 700 000 семейства, без значение от местоживеенето и приходите им.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР