Гърция ще продължи да предоставя военна помощ на Украйна, толкова

...
Гърция ще продължи да предоставя военна помощ на Украйна, толкова
Коментари Харесай

Гърция ще изпрати още оръжия на Украйна, но с ограничения

Гърция ще продължи да дава военна помощ на Украйна, „ толкоз дълго, колкото е належащо ", само че публични лица предизвестиха, че страната би трябвало да резервира огромна част от създаденото в Русия оръжие за личните си отбранителни потребности.

Това стана ясно при посещаване на украинския министър на защитата в Атина. Олексий Резников и гръцкият му сътрудник Никос Патайотопулос са разискали опциите за усилване на отбранителните връзки сред страните си както в сегашния миг, по този начин и след края на войната. 
„ Обсъждаме по-нататъшни способи за подсилване на нашите отбранителни връзки и даване на всяка допустима поддръжка на Украйна в този доста значим и съдбоносен миг от войната. Ще продължим да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. Това е нашата ясна позиция. “
Никос Панайотопулос, министър на защитата на Гърция

Mинистърът на защитата на Украйна Олексий Резников посети Атина в границите на постоянните си срещи с публични представители на страните от НАТО. В Гърция получи обещания за още тежки огнестрелни оръжия и муниции за стрелково оръжие, достъп до гръцки лечебни заведения за ранени военнослужещи и спомагателни бойни машини на пехотата БМП от руската ера. Панайотопулос сподели, че Гърция няма да даде никаква военна помощ, която би могла да компрометира личната ѝ защита. Министърът добави, че танкове " Леопард ", създадени в Германия, не може да бъдат предоставени. 

Военнослужещи обявиха, че Гърция е предоставила и инструктори за специфичните сили и танкисти на Украйна като принос към огромните старания за военна помощ, водени от Съединените щати и техните съдружници.

Русия, която обичайно поддържаше тесни връзки с Гърция преди войната в Украйна, в продължение на десетилетия доставяше оръжия за членката на НАТО, в това число ракетната система за противовъздушна защита С-300. Москва прекъсна околните си контакти с Атина поради поддръжката в интерес на Украйна.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР