Гърция ще получи допълнително финансиране от 1,9 милиарда евро за

...
Гърция ще получи допълнително финансиране от 1,9 милиарда евро за
Коментари Харесай

Гърция получава още 1,9 млрд. евро за справяне с миграцията

Гърция ще получи в допълнение финансиране от 1,9 милиарда евро за справяне с проблемите на миграцията , сподели вицепрезидентът на Европейската комисия Маргаритис Схинас след среща с министъра на миграцията на южната ни съседка Нотис Митаракис, написа " Катимерини ".

Схинас разгласи финансирането ден преди изключителното съвещание на Съвета по правораздаване и вътрешни работи на Европейски Съюз на 25 ноември , което ще разиска актуалната обстановка по всички миграционни направления и проекти за бъдещето. Евркомисарят го назова " първата стъпка към нов контракт ".

Държавите-членки на Европейски Съюз са " покрай реализиране на съглашение по отношение на нов пакт за миграция и леговище " , сподели Схинас, изразявайки убеждението, че той ще бъде подготвен преди приключването на мандата на актуалната Европейска комисия през 2024 година

" В тази рамка Гърция получи най-голяма помощ от Европа ", означи той и добави, че " досега сме дали на гръцката страна над 2,5-3 милиарда евро помощ. И в този момент разгласяваме, че през сегашния интервал ще подкрепим страната с спомагателни средства от 1,9 милиарда евро.
 Гърция избави близо 500 мигранти от ръждясала рибарска лодка
Гърция избави близо 500 мигранти от ръждясала рибарска лодка

Атина упорства те да бъдат преразпределени в други европейски страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР