Гърция се слави като една от страните, в които санкциите

...
Гърция се слави като една от страните, в които санкциите
Коментари Харесай

За какво да внимаваме докато шофираме в Гърция

Гърция се слави като една от страните, в които глобите на пътя са солени.

За сходно нарушаване е допустимо даже да бъдат свалени номерата на автомобила ни, а това сигурно не е мечтаното развиване на морската ни отмора.

Периодът, в който гръцките пътища стартират да се пълнят с български водачи, настъпи и по тази причина е добре водачите да знаят повече за разпоредбите в южната ни съседка.

В Гърция обаче би трябвало да знаем, че санкциите са много съществени и от време на време се постановат за неща, за които не сме и подозирали.

Двете ръце непрекъснато на кормилото.

Това може да ви звучи като скучен съвет от автоинструктора, само че в действителност, спазвайки го, си гарантирате, че в Гърция няма да ви глобяват.

А това е изцяло допустимо – в случай че гръцкият служител на реда някак забележи, че прекомерно рисковано пускате кормилото, с цел да си отворите да вземем за пример бутилка вода, може да ви натъжи със 100 евро санкция.

Като някогашен шеф на КАТ в Серес Христос Гантос ни споделя, че сериозна разлика в разпоредбите по пътищата в България и Гърция няма.

„ Трябва доста да внимавате за скоростта, коланите са безусловно наложителни.

Телефонът е безусловно неразрешен, изобщо не го поглеждайте. Много се следи за изпреварванията, изключително когато се вършат на двойна непрекъсната линия.

тъй като по принцип паркинг места мъчно се намират ”, изяснява той.

„ Понякога може служителят на реда да е по-строг и за повече неща да се заяде – в случай че види, че отсреща си има чужденец с по-скъпа кола.

Докато на някой от нас – локалните, да вземем за пример, за същото нарушаване ще ни се размине със забележка.

Ето да вземем за пример в този момент, в този час, е неразрешено тук да паркират моторни транспортни средства, само че аз съм си паркирал – няма проблем. Ако е чужденец обаче, няма да се размине по този начин ”,

Въпреки горещините в Гърция, не шофирайте с чехли –  наказуемо е. Глоба може да донесе и другата прекаленост – да седнем зад кормилото прекомерно дебело облечени.

Това предупреждава Радослав Кирилов, който от години живее в Сидирокастро.

„ Нещо се приказва, че ще се глобява дори в случай че си с яке, някоя по-дебела връхна дреха, тъй като е неловко напредването и може да се закачиш за нещо,

И в това време към този момент излезе закон в Гърция, в случай че те глобят за едно и също нарушаване в границите на 5 години, ти лишават книжката и повече нямаш право да си изкараш ”, добавя българинът.

Разбира се, има по какъв начин да избегнем всички тези неприятности – и методът е елементарен – да съблюдаваме разпоредбите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР