Гърция се готви да затвори столичната област Атика, ако настоящите

...
Гърция се готви да затвори столичната област Атика, ако настоящите
Коментари Харесай

Гърция се готви да затвори най-населената си област

Гърция се готви да затвори столичната област Атика, в случай че актуалните не спрат възходящите случаи на ковид.

До 10 дни ще стане ясно дали наложените наложителни маски на работните места дават стремежи резултат. В противоположен случай ще се премине към затваряне на региона, в която живее към 1/3 от популацията на страната, предизвести професорът по инфекциозни заболявания Никос Сипсас.

" Ако е належащо затваряне на региона, това ще бъде направено. Ако тази обстановка продължи в Атика, тогава безспорно ще предприемем блокиране. Резултатът от последните ограничения ще отнеме от седмица до 10 дни. Ако няма резултат, идната стъпка е да се ограничи придвижването на жителите ", предизвести Сипсас, който е член на гръцката комисия от учени за битка с ковид.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Гърция обмисля налагането на нова цялостна обсада поради голем...

Ситуацията в цялата страна не е добра, макар епидемията е във напредък, което си проличава основно от възходящия брой на болните, сложени на дихателни апарати. " Ако оставим обстановка да продължи без фрапантни ограничения, тогава здравната система ще бъде под мощен напън ", не скри терзанието си инфекционистът. Егейската страна регистрира над 300 нови случая на COVID-19 за последното денонощие.

Ограниченията в Гърция

От сряда в Гърция са в действие по-строги ограничения, налагащи наложителни маски на всички работни места, както и на открити места, където не може да се съблюдава обществена отдалеченост (площади, опашки по пазари и магазини). Клубовете с музика онлайн са затворени за 2 седмици, до момента в който кината ще работят с 60% от потенциала си, като посетителите им също би трябвало да са с маски. Правилата ще важат до края на септември.



В страната са неразрешени всеобщи прояви като: лайв празненства, търговски панаири, религиозни шествия, пазари навън и други Събранията на хора са лимитирани до най-много 9 души, без значение от мотива и мястото. В заведенията, които, могат да стоят най-много по 4 индивида на една маса, в случай че не са близки родственици - тогава могат да бъдат 6-има. Ограниченията важат в Халкидики, Ханя, Лесбос, Закинтос, Ираклион, Пела, Пиерия, Иматия и Килкис и Миконос.

До края на септември за ковид, изработен до 72 часа преди влизане в страната, както и наложителен QR код от попълнената декларация.

От 10 до 14 дни ще са нужни на учените, с цел да оценят резултата от новите ограничения и да решат нужно ли е ново затваряне. " Ако възходящата наклонност продължи, тогава можем да стигнем до прекаленост ", предизвести Сипсас.

Той означи, че даже да се стигне до ново затваряне, то " ще бъде по-кратко ". " Призовавам жителите да съблюдават ограниченията. Време е да го извършите, а не да се отпускате. Нещата се утежняват ", съобщи епидемиологът.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР