Гърция разработи план за евакуиране на гръцките граждани и етнически

...
Гърция разработи план за евакуиране на гръцките граждани и етнически
Коментари Харесай

Гърция разработи план за евакуация на гражданите си от Украйна

Гърция създаде проект за изтегляне на гръцките жители и етнически гърци от Украйна. Вземат се ограничения за опазване на енергийния баланс при ескалация на напрежението сред Русия и Украйна.

Двама етнически гърци са ранени, а един е умрял при случай с украински бойци в Източна Украйна, заяви информация на гръцкото външно министерство.

Външният министър Никос Дендиас беседва с управляващите в Киев за нуждата от отбрана на гръцката общественост. Това са 120 хиляди души, които живеят наоколо до град Мариупол.

Гърция прикани своите жители да изоставен Украйна. Дава опция за евакуация и на етническите гърци.

По неотложност се организира изключително съвещание при премиера за основаване на проект за реакция при енергийна рецесия при положение на военна намеса в Украйна.

Според министерството на енергетиката Атина е осигурила полутечен газ от Алжир и Египет, както и азерски газ от Турция. Въпреки това съгласно мнения на специалисти ще се наруши енергийния баланс в страната, тъй като Гърция покрива 40% от потребностите си с съветски газ.

Министърът на финансите Стайкурас заяви, че държавното управление ще продължи да дава помощи против скъпия ток. Обмисля също разпределяне на изключителни помощи за Великден.

От опозицията предизвестяват за предстоящи банкрути на общини от високите цени на тока.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР