Гърция подготвя нови правила в сферата на туризма заради коронавируса.

...
Гърция подготвя нови правила в сферата на туризма заради коронавируса.
Коментари Харесай

Гърция разкри кои ще са новите правила за туризма този сезон

Гърция приготвя нови правила в областта на туризма поради ковид. Препълнените басейни, плажове, туристически рейсове и минибаровете в хотелите може да отидат в предишното, до момента в който туристическият бранш в Гърция се пробва да се приспособява с новата действителност.

Пътуването ще се реализира единствено при "определени нови правила ", разгласи гръцкият министър на туризма, до момента в който се приготвя за диалози с европейските си сътрудници за живота в ерата на Covid-19.

"Ако би трябвало да мислим за опцията за пътешестване тази година, би трябвало да бъде при избрани нови правила ", сподели министърът на туризма Хари Теохарис. Гръцката стопанска система е мощно подвластна от туристическия бранш.

"Трябва да имаме нови правила за хотелите, нови правила за плажовете, нови правила за басейните, нови правила за бюфетите със закуска, нови правила за туристическите рейсове ", разясни той в изявление за "Гардиън ".

Как ще работят регулациите и по какъв начин ще наподобяват те, минимум в Европа, ще са съществени тематики на диалозите сред министрите на туризма на страните членки на Европейски Съюз на срещата в понеделник. Също по този начин те ще обсъдят ограниченията за сигурност, както и дали да се издават документи за имунизация. Има възможност да бъде издигнат и въпросът за инспекция на температурата на пасажерите и кръвни проби преди полетите.

Гръцкият министър означи, че ще упорства за реализиране на съглашение за общи европейски правила. Той счита, че краткотрайните правила ще би трябвало да имат стопански смисъл.

Световният туризъм е измежду най-тежко засегнатите браншове, в който работят към 75 милиона души. В Гърция туризмът съставлява 20% от Брутният вътрешен продукт и обезпечава всяко пето работно място в страната.

Теохарис предвижда, че Гърция може да бъде посетена от "по-малко от 1/3 " от туристите, които са почивали в страната през 2019 година През предходната година Гърция е посетена от 33 милиона туристи, което е три път над цялото население на балканската страна. Страната регистрира невиждани доходи от туризма през предходната година в размер на 18,2 милиарда евро.

В Гърция има повече от 2500 инфектирани с ковид и 130 умряли.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР