Гърция планира да разположи шест бойни машини за пехотата Мардер,

...
Гърция планира да разположи шест бойни машини за пехотата Мардер,
Коментари Харесай

Гърция планира да разположи шест бойни машини на границата с Турция

Гърция възнамерява да разположи шест бойни машини за пехотата „ Мардер ”, доставени от Германия, на границата си с Турция, съобщи през днешния ден гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис след среща в Атина с немския канцлер Олаф Шолц, съобщи ДПА.

Мицотакис съобщи, че машините ще бъдат превозени до граничната река Еврос (Марица) в североизточната част на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нашите сили считат, че там те ще бъдат най-полезни, сподели той.

Гърция стартира да предава на Украйна бойни машини на пехотата БМП-1 руско произвеждане, които са били на въоръжение в армията на Германска демократична република и са били предадени на Атина от Германия.

През септември тази година гръцкото министерство на националната защита разгласи, че Гърция ще изпрати 40 БМП-1 на Украйна и ще получи в подмяна същия брой немски пехотни машини „ Мардер “. Министерството на националната защита на Гърция заяви предходната седмица, че първите шест бойни машини " Мардер " са пристигнали в Гърция от Германия и ще бъдат изпратени за защита на сухопътната граница с Турция след техническа инспекция и консолидиране в гръцките въоръжени сили.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР