Гърция остава любима дестинация на почиващите българи зад граница. Това

...
Гърция остава любима дестинация на почиващите българи зад граница. Това
Коментари Харесай

Топ 3 на най-популярните дестинации за почивка на българите

Гърция остава обичана дестинация на почиващите българи зад граница. Това изясни пред БНР Доньо Марков, шеф на една от най-големите платформи за туристически онлайн услуги.

Сред най-предпочитаните места в Гърция са столицата Атина, както и островите Крит и Корфу.

Въпреки че цените на самолетните билети до южната съседка тази година са се нараснали приблизително с 38%, това не стопира българите.

Второто място в класацията заема Испания, която беше шлагерът на тазгодишните майски празници. Тази година българите пътуват главно до Майорка, Аликанте, Барселона, Малага.

Високата известност на Испания тази година докара до по-високи цени на самолетните билети – ще платим с 45% повече за двупосочен билет от предходната година.

В топ 3 на най-популярните дестинации за отмора влиза Италия - най-често се посещават Рим и Катания.

Семействата с едно дете се готвят да отидат до Гърция и Испания, до момента в който двойките без деца възнамеряват да отскочат до Италия, демонстрират данните на специалистите от сектора, предава вестник " Марица ".

По думите на Доньо Марков не толкоз цените тормозят българските туристи, колкото рестриктивните мерки и ограниченията, свързани с ковид и дали и по какъв начин PCR документите се признават.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР