Гърция обяви тридневен траур заради в Йонийско море на плавателен

...
Гърция обяви тридневен траур заради в Йонийско море на плавателен
Коментари Харесай

В Гърция е обявен тридневен траур заради трагедията с удавилите се мигранти

Гърция разгласи тридневен печал поради в Йонийско море на кораб с мигранти, заяви канцеларията на гръцкия службен министър председател, представена от Българска телеграфна агенция. Има опасения, че корабокрушението е лишило стотици животи, съобщи " Франс прес ".

Гръцката брегова защита към този момент е извадила 79 тела и е избавила над 100 души, само че оживели настояват, че на борда е имало до 750 души.

 Все повече мигранти умират по пътя към новия си живот Все повече мигранти умират по пътя към новия си живот

Говорител на гръцкото служебно държавно управление съобщи пред държавната телевизия, че управляващите не могат да потвърдят известията дали на борда на потъналия рибарски кораб, който е плавал от Либия към Италия, фактически е имало сред 700 и 750 души, съобщи " Ройтерс ".

Благотворителната организация " Аларм Фон " (Alarm Phone), която управлява общоевропейска мрежа за подкрепяне на интервенции за избавяне на мигранти, заяви, че във вторник вечерта е получила сигнал за бедествие от хората на борда, като те са споделили, че на корабчето има 750 души.

Корабокрушението е най-смъртоносното край крайбрежията на Гърция тази година.

Гръцката брегова защита заяви, че измежду оживелите са 30 души от Египет, 10 от Пакистан, 35 от Сирия и двама палестинци, показва " Евронюз ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР