Гърция изразява тревога от намесата на Турция в Нагорни Карабах,

...
Гърция изразява тревога от намесата на Турция в Нагорни Карабах,
Коментари Харесай

Гърция скастри Турция за намесата в Нагорни Карабах

Гърция показва паника от " намесата " на Турция в Нагорни Карабах, заяви Франс прес. Гръцкият външен министър посети Ереван, с цел да поддържа Армения в спора ѝ с Азербайджан поради противоречивия район. Съседите от Кавказ се опълчиха на интернационалните апели за прекъсване на военните дейности и упрекнаха останалите, че стартират нови конфликти.
Турция поддържа Баку и е обинявана в изпращане на сирийски бойци в Карабах в помощ на азербайджанските войски. Баку и Анкара отхвърлиха обвиняванията.
 Германия няма да поддържа наказания против Ердоган Германия няма да поддържа наказания против Ердоган
Гърция може да упорства за наказания против Турция на срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък, само че Германия е твърдо решена да не ги поддържа. Т...
" Вмесването на Турция в спора в Карабах ни провокира угриженост ", сподели на конференция в Ереван, говорейки дружно с арменския си сътрудник Зохраб Мнацаканян.
Армения и Гърция " имат " споделен проблем - Турция ", сподели Дендиас, обвинявайки Анкара, че " пренебрегва апелите на Европейски Съюз за ценене на интернационалното право ".
Гърция има общи съмнения към Турция с християнска Армения, която упреква Анкара, че не е признала всеобщите убийства на арменци в като геноцид.
На 7 октомври Баку извика своя делегат в Атина за съвещания в ход " тит за тат " след известия, че гръцки жители от арменски генезис са се включили към войната в Нагорни Карабах.
 Катимерини: Турция рискува дипломатическа изолираност Катимерини: Турция рискува дипломатическа изолираност
С решението си да изпрати своя изследователски транспортен съд „ Оруч Реис ” в гръцкия континентален шелф близо и откриването на Вароша в...
Азербайджанското външно министерство съобщи, че е поискало от Атина, само че Гърция отговори, като отзова своя дипломат в Баку.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР