Гърция и Швейцария са на полуфинал на Европейския шампионат по

...
Гърция и Швейцария са на полуфинал на Европейския шампионат по
Коментари Харесай

Гърция и Швейцария са на полуфинал на Европейския шампионат по хандбал във Варна

Гърция и Швейцария са на полуфинал на Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна.

В мач от група „ А “ Гърция победи Израел с 27:19 и с цялостен актив от 6 точки си подсигуряваха присъединяване в борбите за медалите. В другата среща от групата Англия надделя Литва с 31:24.

Борбата за втората вакантна позиция обаче остава отворена. Втори с 4 точки е Израел, а Люксембург, Литва и Англия са с по 2. Британците към този момент изиграха всичките си мачове, само че при несъмнено развиване на последните срещи шансове резервират Литва и Люксембург. Според регламента при еднакъв брой токи сред два тима първо се гледа директният мач посред им, а сред три отбора – головата разлика от срещите сред тях. Последните дуели са Израел – Литва и Гърция – Люксембург.

В група „ Б “ Швейцария разруши Косово с 39:16, а Румъния победи Северна Македония с 31:21. Така Швейцария е с цялостен актив от 6 точки, Румъния е с 4, а Северна Македония и Украйна с по 3. В последните мачове играят Северна Македония – Швейцария и Румъния – Украйна. Косово завърши груповото си присъединяване без актив.

Както е известно, за пръв път и двата Европейски шампионата по хандбал за младежи до 20 години се играят в един град и това е Варна. България бе част от първия шампионат.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР