Гърция е сравнително обнадеждена за продължаване на отношенията и политическия

...
Гърция е сравнително обнадеждена за продължаване на отношенията и политическия
Коментари Харесай

Гърция е обнадеждена за подобряване на отношенията с Турция

Гърция е " относително обнадеждена " за продължение на връзките и политическия разговор с Турция, съобщи външният министър на страната, Йоргос Герапетритис, съобщи Анадолската организация.


" Имаме развой на доближаване, или най-малко на възобновяване на откровените връзки с Турция ", съобщи Герапетритис, заяви Министерството на външните работи.

Като отбелязва, че с турския си сътрудник Хакан Фидан са създали канал за връзка, той акцентира: " В момента има доста работа: Това, което желаеме да създадем, е да се опитаме да разпространяваме позитивен дневен ред с въпроси от общ интерес, като търговия, стопанска система, гражданска отбрана, туризъм, цялостното развиване на двете страни, и по-късно да работим върху нашите взаимоотношения. "

Герапетритис съобщи, че определянето на морските граници е съществена разлика сред двете страни. " Обмисляме да отнесем този спор до Международния съд в Хага ", сподели той.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис се срещнаха през юли по време на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, Литва, и срещата беше приветствана като позитивен стадий в подобряването на дипломатическите връзки и от двете страни, напомня БГНЕС.

Очаква се през есента в Солун да се организира нов кръг от диалози на Съвета за съдействие на високо ниво сред Турция и Гърция. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР