Гърция е постигнала предварителна договорка с международните си партньори, съобщи

...
Гърция е постигнала предварителна договорка с международните си партньори, съобщи
Коментари Харесай

Атина постигна предварителна договорка с кредиторите

Гърция е постигнала предварителна сделка с интернационалните си сътрудници, заяви организация Франс прес. Постигнахме съглашение на равнище чиновници по всички въпроси, разкри пред публицисти гръцкият финансов министър Евклид Цакалотос, като добави че е удовлетворен от направените сделки. Ключов детайл от договарянията беше отварянето на гръцкия пазар за газ и електричество, който до момента беше доминиран от страната. В настрана мнение екипът от договарящи от страна на интернационалните кредитори също удостовери тази информация.

Споразумението, включва серия от чувствителни политически ограничения - във фискалната политика енергетиката, трудовия пазар, неприятните заеми и приватизацията. То обаче може да открие пътя към нови заеми и да придвижи Гърция напред до връщането й към цялостно пазарно финансиране.Споразумението би трябвало да бъде утвърдено от финансовите министри на страните от еврозоната, на съвещание, планувано за на следващия ден.

Финалният вид на съглашението се чака да бъде направен и утвърден на 22-ри януари. Заемът би трябвало да бъде изплащан до август 2018-та, когато Атина се надява да успее да стабилизира стопанската система си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР