Гърция е платила доставките на руски газ за април в

...
Гърция е платила доставките на руски газ за април в
Коментари Харесай

Официалната РИА Новости пръска фейк - Гърция плати газ в евро, Москва обяви, че са получили рубли

Гърция е платила доставките на съветски газ за април в евро, заяви Атинската осведомителна организация през днешния ден. Плащането е станало съгласно насоките на Еврокомисията, без да се нарушават наложените наказания на Москва, акцентират гръцките медии. Съгласно съглашението с " Газпром " Гърция ще продължи да получава два милиарда кубически метра газ годишно. Около 45-55% от гръцките потребности се покриват от Русия.

Очаквано, съветската държавна организация РИА Новости разгласи триумфално, че синьото гориво в действителност е разплатено в рубли. В края на март военнопрестъпникът Владимир Путин издаде указ, с който задължава клиентите на " Газпром " да заплащат в рубли. В декрета категорично се прецизира, че заплащането ще се счита за приключено, когато платената във валута сума бъде конвертирана в рубли и я получи " Газпром ". За задачата Путин предложи на клиентите да си отворят две сметки – във валута и в съветската парична единица.

Отварянето на сметка в рубли обаче нарушава глобите, посочи Европейска комисия по-късно. Това значи, че заплащането от гръцка страна е направено в евро, а конвертирането се прави от Русия - и не носи никаква изгода за съветската валута.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР