Гърция е напълно гарантирана енергийно, а доставките на газ ще

...
Гърция е напълно гарантирана енергийно, а доставките на газ ще
Коментари Харесай

Мицотакис се похвали как Гърция ще изпревари България

Гърция е изцяло обезпечена енергийно, а доставките на газ ще се правят по подобен метод, че да не се нарушават глобите на Европейски Съюз против Русия, съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в петък след съвещание на държавното управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че Гърция бързо и методично се трансформира в енергиен център на района. Репликата пристигна единствено два дни, откакто вицепремиерът и финансов министър Асен Василев разгласи, че България ще стане районен координационен център за газопреносната и електрическата инфраструктура за Югоизточна Европа.

Мицотакис заяви, че скоро ще бъде оповестена нова национална стратегия за подкрепяне, с цел да се противодейства на скока на цените на силата. Премиерът засегна по-специално въпроса за " импортирания " скок на цените, който, по думите му, притиска семействата и бизнеса, като означи, че новата национална стратегия за поддръжка ще бъде оповестена скоро.

Премиерът акцентира, че подпомагането на приходите е основен приоритет, и се базира на нарастването на минималната работна заплата от понеделник, с което се насочва посланието, че " страната застава на страната на нашите жители с ниски заплати " като " обективен метод за разпределение на дивидента от растежа сред всички наши съграждани ".

Признавайки, че ограниченията не покриват всички нараствания, той акцентира, че на национално ниво обаче Гърция " построява лични укрепления ". Както по-конкретно уточни той, " ние усещаме, опитваме се, действаме: това са три глагола, които би трябвало да преобладават в всекидневието ни ".

" Ето за какво завършвам тази къса информация за настоящите събития с уверението, че държавното управление ще поддържа всеки жител толкоз дълго, колкото е належащо. Без в никакъв случай да крием трудностите на времето, постоянно говорейки на езика на истината и правейки всичко допустимо да поддържаме обществото ", акцентира той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР