Гърция би била готова да изпрати на Украйна бойни машини

...
Гърция би била готова да изпрати на Украйна бойни машини
Коментари Харесай

Гърция дава военна техника на Украйна, но в замяна на нова за армията си

Гърция би била подготвена да изпрати на Украйна бойни машини на пехотата БМП-1, в случай че бъде обезпечена незабавната им подмяна с персонален състав и бойни машини със сходни благоприятни условия, разяснява „ Катимерини “.

В допълнение към БМП-1 има и претенции или непосредствено от Украйна, или от медиатори като Съединени американски щати и Германия за други системи, като да вземем за пример противокорабни ракети Harpoon, с които разполага гръцкият флот.

Натискът за даване на БМП-1 на Украйна идва най-вече от Берлин. Компетентни източници обявиха, че немската войска разполага с решения, които биха могли да се употребяват като медиатори, до момента в който стане допустимо трайното укрепване на гръцката войска с надеждни единици за транспорт на персонален състав.

Докато се разисква опцията за даване на БМП-1 при гореспоменатите условия, Атина не разисква другите системи, изключително противокорабните ракети „ Харпун “.

В същото време в Министерството на защитата се организират необятни полемики за това по какъв начин гръцките военноморски сили и въоръжените сили като цяло биха могли да разширят арсенала си с повече ракетни системи, които заради географските характерности на Егейско море биха съдействали за по-силно въздържане, в сравнение с скъпоструващите вложения като тези, които Анкара направи при построяването на самолетоносача „ Анадолу “.

Украйна обаче към този момент разполага с доста по-икономични и много надеждни вътрешни противокорабни ракети, като „ Нептун “, която закупи интернационална популярност с потопяването на кораба „ Москва “, флагман на съветския флот, в Черно море.

Променящият се темперамент на войната в Украйна и възходящият напън на военноморските сили върху по-широкия район от Николаев до покрайнините на Одеса и устието на Дунав обаче усилиха отбранителните потребности, защото районът е и последният достъп на Киев до Черно море.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР